FL: Guľa v Zlatých Moravciach priznal zaslúženú prehru

NETKY.SK • 17 Október 2015, 12:30 • 2 min
FL: Guľa v Zlatých Moravciach priznal zaslúženú prehru

ZLATÉ MORAVCE - Futbalisti MŠK Žilina si v jedinom piatkovom stretnutí 13. kola najvyššej slovenskej súťaže pripísali tretí nezdar v tomto ročníku Fortuna ligy, druhý v rade.

slovakia

left justify in out

Pred októbrovou reprezentačnou prestávkou doma nestačili na mužstvo FO ŽP Šport Podbrezová 1:3, po nej rovnako nečakane podľahli na štadióne FC ViOn Zlaté Moravce vysoko 0:4. Ostatný asociačný termín teda zverenci Adriána Guľu ohraničili dvoma prehrami so súpermi, s ktorými by si pre naplnenie svojich majstrovských ambícií mali poradiť. Takýto výsledok v prospech MŠK by bol menej šokujúci.


Od úvodu dal tím pod trénerským vedením Libora Fašianga najavo, že sa Žilinčanov nebojí a nebude len brániť. Futbalisti Zlatých Moraviec neboli zakríknutí, zodpovedne dostupovali k protihráčom. V prvom polčase hrozili najmä zásluhou štandardných situácii či aktívnych ofenzívnych ťahúňov Léandreho Gaela Tawambu Kanu a Petra Orávika. Práve po štandardke domáci "načali" úradujúceho slovenského vicemajstra. Rohový kop s prispením zmätku v hosťujúcej šestnástke zužitkoval brazílsky stredný obranca Jhonnes Marques de Souza. Výbuch žilinskej defenzívy nastal od 65. do 72. min, keď hráčom FC ViOn dokonale vyšli tri rýchle protiútoky. Strelecky sa presadili postupne Peter Orávik, Dejan Školnik a napokon Léandre Gael Tawamba Kana. Posledný menovaný svojím siedmym zásahom v tejto sezóne najvyššej súťaže potvrdil príslušnosť k elitným fortunaligovým kanonierom.


Pri druhom a treťom inkasovanom góle sa rozhodne nevyznamenal stopér Denis Vavro, namiesto ktorého kouč Guľa na trávnik poslal Michala Škvarku. Ani to však “šošonom” nepomohlo, pri štvrtom silnejšie stavaný Tawamba v pokutovom území odzbrojil slovenského reprezentanta Viktora Pečovského. Skúsený kapitán MŠK počas celého zápasu nepôsobil najistejšie, ani v rozohrávke.


"V ofenzíve sme boli sterilní a naivní. Protivník uspel bojovnosťou a kvalitnými protiútokmi. Prehrali sme zaslúžene. V piatok v našich farbách nastúpilo emočne vybité mužstvo so slabým entuziazmom. Chýbala mu dôvera na otočenie stavu po nešťastnom inkasovanom góle. Gratulujem Zlatým Moravciam. Hrali so srdiečkom a dobrými kontrami si vyslúžili víťazstvo," priznal v priamom prenose televízie Slovak Sport žilinský kormidelník Adrián Guľa.


Na druhej strane, jeho náprotivok Libor Fašiang mal dôvod na radosť: "Ani vo sne mi nenapadlo, že sa to skončí takto. Podali sme kolektívny výkon, obranná i útočná činnosť bola výborná. Hráčom patrí veľká vďaka. Samozrejme, nájdu sa aj chybičky, ale rezultát prekryje všetky. Povzbudí nás to do ďalších duelov."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies