FL: Galád novým trénerom Ružomberka, zmluva znie do konca sezóny

NETKY.SK • 18 November 2014, 07:00 • 2 min
FL: Galád novým trénerom Ružomberka, zmluva znie do konca sezóny

RUŽOMBEROK - Ivan Galád sa stal novým trénerom futbalistov MFK Ružomberok. Vo funkcii nahradil Ladislava Šimča, s vedením momentálne posledného tímu Fortuna ligy sa dohodol na zmluve do konca sezóny.

slovakia

left justify in out

"Pán Galád dnes prevzal mužstvo a dopoludnia viedol dva tréningy -  jeden testovací a druhý herný. Dohodol sa priamo s majiteľom klubu na zmluve do 31. mája 2015. Zmenili sme aj realizačný tím. Do konca jesennej časti bude asistentom trénera Ján Bíreš, trénerom brankárov sa stal Stanislav Seman," povedal pre TASR športový a marketingový riaditeľ Ružomberka Erik Kendera.
      

Hlavnou úlohou Galáda bude dostať Liptákov čo najskôr zo zostupových vôd. "V prvom rade nechceme hovoriť v Ružomberku o slove záchrana. Chceme sa dostať na pokojnejšie pozície v tabuľke, aby sme do konca sezóny nemali starosti. Po príchode nového kouča príde pravdepodobne k pohybu v kádri," dodal Kendera.
      

Galád v minulosti pôsobil v Nitre, Trenčíne a Senci. S 21-kou sa dvakrát za sebou prebojoval do baráže o postup na ME, v nej však jeho zverenci nestačili na Holandsko a Taliansko. Od 1. novembra bol trénerom na voľnej nohe po tom, ako s ním vedenie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) nepredĺžilo kontrakt.

 

Prehľad trénerských zmien

Bývalý kouč slovenskej reprezentácie do 21 rokov nahradil na poste šéfa realizačného tímu Ladislava Šimča. Skúsený Galád sa dohodol s tímom spod Čebraťa na spolupráci do konca aktuálneho ročníka.

 

Prvým hlavným trénerom, ktorý predčasne skončil vo funkcii bol Čech František Straka, ktorý sa dohodol na ukončení spolupráce s vedením úradujúceho šampióna Slovana Bratislava po 13. kole a prehre "belasých" na pôde AS Trenčín 0:4. Od 14. kola prebral mužstvo rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove Jozef Chovanec. Paradoxne, slovanisti ešte neodohrali duel 14. kola Fortuna ligy. Ich domáce stretnutie proti hráčom Spartaka Trnava na Pasienkoch preložili najskôr na neurčito a potom na 7. decembra pre vírusové ochorenie v kádri "andelov". 

 

Druhá trénerská zmena sa týkala klubu FK Dukla Banská Bystrica, ktorý pre zlé výsledky nahradil Norberta Hrnčára rovnako po 13. kole Štefanom Rusnákom. Ten vedie "vojakov" od 14. kola. 

Prehľad zmien na poste hlavného trénera vo futbalovej Fortuna lige počas sezóny 2014/2015: 

ŠK Slovan Bratislava 
František Straka (skončil po 13. kole) - Jozef Chovanec (od 14. kola) 

FK Dukla Banská Bystrica 
Norbert Hrnčár (skončil po 13. kole) - Štefan Rusnák (od 14. kola) 

MFK Ružomberok 
Ladislav Šimčo (skončil po 17. kole) - Ivan Galád (od 18. kola) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies