FL: Efektívne žilinské protiútoky zlomili Trenčanov

NETKY.SK • 24 September 2015, 10:56 • 2 min
FL: Efektívne žilinské protiútoky zlomili Trenčanov

TRENČÍN - Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín utrpeli prvú prehru v sezóne 2015/2016 najvyššej domácej dlhodobej súťaže až v desiatom kole, no riadne tvrdú. V stredu im ju pripravili hráči fortunaligového vicemajstra MŠK Žilina - na Sihoti triumfovali vysoko 4:1.

slovakia

left justify in out

Domáci pritom viedli od 22. min vďaka zásahu Matúša Bera, ktorý prestrelil žilinského brankára Miloša Volešáka po tom, ako ten iba pred seba vyrazil pokus Gina Van Kessela. Už predtým mali zverenci Martina Ševelu gólové šance, na úvod nebezpečne vypálil spomenutý Bero. V 14. min sa Volešák dopustil chyby pri rozohrávke, loptu zachytil Ryan Koolwijk, posunul ju Wesleymu, jeho zakončenie však zblokovala defenzíva hostí. Na opačnej strane pri brejku premrhal ideálny čas na strelu Lukáš Čmelík, neskôr Miroslav Káčer netrafil z dobrej pozície. V 33. min po štandardnej situácii vyrovnal Jaroslav Mihalík. V prvom polčase boli aktívne obidve mužstvá a príležitosti nechýbali pred oboma bránkami.

Lenže, po hodine hry sa stretnutie stalo dokonalým predstavením tímu pod trénerským vedením Adriána Guľu. Ten mal zlatú ruku pri striedaní, keď v 59. min poslal na trávnik Nikolasa Špaleka namiesto Čmelíka. “Jedno krídlo nám nefungovalo v pracovitosti, Lukáš už len čakal na šancu. To je v takomto zápase neprípustné, takže sme vytiahli energického Nikolasa,” prezradil Guľa pre TV Dajto. Špalek sa mu za dôveru odvďačil už o minútu neskôr, keď sa pri bleskovom protiútoku od polovice rútil sám na trenčianskeho gólmana Igora Šemrinca a s prispením šťastia ho aj prekonal.

O dve minúty vyšla Žilinčanom ďalšia kontra, William prihral Káčerovi, ktorý sa tentoraz nepomýlil a doprial domácim studenú sprchu. V 71. min opečiatkoval William žrď a kanonádu hostí v druhom dejstve uzavrel presnou hlavičkou Milan Škriniar po tom, ako hlavný rozhodca Peter Kráľovič vylúčil trenčianskeho stopéra Milana Rundiča. Výprask futbalistov AS takmer zmiernil Van Kessel, ale proti jeho tečovanému pokusu použil Volešák bravúrny reflex.

“Bol to výborný zápas z obidvoch strán. Naše víťazstvo sa zrodilo po aktívnej hre a zásluhou efektivity. Využili sme možnosti, boli sme silní v protiútokoch. Triumf si ceníme, keďže Trenčín je veľmi kvalitný. Proti takýmto súperom je dôležité napádať a nezatiahnuť sa,” podotkol kouč MŠK. Víťaznému gólu predchádzal sporný okamih v žilinskej šestnástke, po ktorej sa Trenčania márne dožadovali pokutového kopu, čo mrzelo ich trénera Martina Ševelu: “Musím si to pozrieť ešte raz. Bolo to za stavu 1:1, keby zapískal, mohli sme sa dostať do vedenia. Arbiter je pánom na ihrisku, raz sa hneváte, inokedy sa tešíte. Nedáte, dostanete. Protivník bol efektívnejší, zlomil nás v brejkoch. Chlapcom však nemám čo vyčítať, odohrali výborný duel, je len škoda, že štyri zásahy padli do našej siete.”

AS napriek neúspechu zostal na čele fortunaligovej tabuľky, "šošoni" sa vrátili na strieborný post pred myjavský Spartak.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies