FL: Dunajskú Stredu povedie Krisztián Németh

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 14:11 • 2 min
FL: Dunajskú Stredu povedie Krisztián Németh

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalistov DAC Dunajská Streda od novej fortunaligovej sezóny 2016/17 povedie Krisztián Németh. Doterajší športový riaditeľ a bývalý hráč DAC-u sa na lavičku A-mužstva vracia po štyroch rokoch, zmluvu podpísal na tri roky s dvojročnou opciou. Pravou rukou nového kouča bude súčasný tréner DAC "B" Balázs Borbély. Informoval o tom oficiálny klubový web.

slovakia

left justify in out

Trénerom brankárov zostáva Martin Matlák, kondičným trénerom bude naďalej Francúz Nicolas Charton a na poste rehabilitačného kouča zostáva Otto Szabó. Németha na poste športového riaditeľa strieda Jan van Daele. Dvadsaťdeväťročný belgický právnik býva štvrtý rok v Dunajskej Strede a od začiatku pomáhal projektu budovania nového DAC-u. V uplynulých rokoch sa venoval najmä športovému právu.

 

"Prichádzam do kabíny 'áčka' s jasným a čistým zámerom zjednotiť klub. Dostal som za úlohu z pozície hlavného trénera šéfovať a kontrolovať športovú činnosť v celom klube, nielen v profesionálnom tíme, ale aj v Akadémii. Po tom, ako sa nám podarilo naštartovať našu Akadémiu, bude teraz našou spoločnou úlohou aj so svojimi spolupracovníkmi reštartovať áčko, ktoré je vlajkovou loďou klubu. V klube sme mali pocit, že na koniec sezóny sa mužstvo rozsypalo a stratilo svoju vnútornú silu a motiváciu. V podmienkach, aké vytvára náš majiteľ, to nie je prípustné. Pred nami stojí neľahká úloha, ale ak vytvoríme silný a súdržný klub, spoločne s našimi fanúšikmi môžeme postupne dostať DAC tam, kde ho chceme všetci vidieť - medzi najlepšími mužstvami Slovenska. Prvoradým cieľom je zabudovávať odchovancov Akadémie a súčasne konkurovať najlepším na Slovensku. Samozrejme, dôvera majiteľa je pre mňa obrovskou poctou. V klube to považujeme za veľkú výzvu a nepripustíme neúspech," povedal nový kouč DAC-u pre klubový web.

 

Štyridsaťjedenročný Krisztián Németh vyrastal a s futbalom začínal v Orechovej Potôni. V pätnástich rokoch prestúpil do DAC-u, kde prešiel mládežníckymi tímami a stal sa členom kádra A-tímu. Počas štúdia telesnej výchovy a športu v Bratislave obliekal dres béčka Slovana, jednu sezónu strávil v Kobe Senec.

 

Po návrate do Dunajskej Stredy sa v sezóne 1997/98 uchytil v áčku DAC, zasiahol do 24 zápasov. V ročníku 2001/02 hrával v Báči, pokračoval tri roky v Rimavskej Sobote, vyskúšal si krátky zahraničný angažmán v Tatabányi, nasledovala zastávka v Matadore Púchov, aby sa v roku 2006 vrátil do DAC, kde pôsobil ďalších päť rokov ako hráč a pozvoľna prešiel na trénerskú pozíciu.

 

V prvej lige odohral za DAC 74, v troch najvyšších súťažiach celkovo 185 stretnutí. Pri áčku pôsobil ako asistent trénerov Wernera Loranta, Zlatka Kranjčara, od leta 2010 Mikuláša Radványiho. V sezóne 2011/12 pomáhal prvé štyri kolá Štefanovi Hornému, po jeho odchode bol hlavným trénerom až do konca ročníka.

 

Následne prešiel do mládežníckeho futbalového klubu FK 2007. S terajším B-mužstvom z Vrakune postúpil do III. ligy dospelých. V roku 2014 sa stal športovým riaditeľom DAC, popritom v minulej sezóne priviedol starších dorastencov do I. ligy. Reprezentačný dres Slovenska obliekol raz. S manželkou Líviou, najlepšou hádzanárkou Slovenska za rok 2002, vychovávajú dvoch synov Attilu a Leventeho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies