FL: Deväť kôl a už šesť klubov menilo trénera

NETKY.SK • 22 September 2015, 09:22 • 2 min
FL: Deväť kôl a už šesť klubov menilo trénera

BRATISLAVA - Zo sezóny 2015/2016 ukrojili mužstvá iba deväť kôl, ale až v šiestich kluboch najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nastala zmena na poste hlavného trénera.

slovakia

left justify in out

Nateraz posledná sa udiala v aktuálne poslednom tíme tabuľky ŽP Šport Podbrezová, kde Zdenka Frťalu nahradil vo funkcii Marek Fabuľa z prvoligového FC VSS Košice.


Prvým kormidelníkom, ktorý uvoľnil svoje miesto v aktuálnej edícii najvyššej domácej súťaže, bol lodivod ŠK Slovan Bratislava Dušan Tittel. Bývalý slovenský reprezentant rezignoval po 5. kole a v mužstve "belasých" ho na Pasienkoch nahradil Cyperčan Nikodimos Papavasiliou. Nasledovala zmena v Zlatých Moravciach - lavičku FC ViOn opustil po 6. kole Macedónec Milko Gjurovski. Ten nenaplnil výsledkové ani herné predstavy predstavenstva klubu a taktovku po ňom prebral Libor Fašiang. Treťou zmenou v pozícii šéfa realizačného tímu bol odchod Juraja Jarábka z FC Spartak Trnava. Na jeho miesto len dočasne zasadol asistent Branislav Mráz, v stredu 2. septembra sa novým trénerom Trnavčanov stal Ivan Hucko. Ten sa s vedením Spartaka dohodol na spolupráci do konca jesennej časti s opciou na ďalšie obdobie. V FK Senica prišlo k zmenám v realizačnom tíme 8. septembra: na poste hlavného lodivoda tímu zo Záhoria skončil Eduard Pagáč, jeho miesto zaujal dovtedajší kouč druholigového Liptovského Mikuláša Juraj Sabol. Keďže tento iba 31-ročný lodivod nemá požadovanú najvyššiu trénerskú licenciu, oficiálne je trénerom Dušan Vrťo, ktorý je v Senici športovým riaditeľom. Sabol však bude zodpovedný za vedenie A-tímu, tréningový proces, určovanie zostavy i koučovanie mužstva z lavičky. A napokon v Ružomberku sa funkcie kouča od 8. kola ujal Ladislav Pecko po Ivanovi Galádovi.

Aktualizovaný prehľad zmien na poste hlavného trénera v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži Fortuna lige v sezóne 2015/2016:

ŽP Šport Podbrezová
Zdenko Frťala (skončil po 9. kole) - Marek Fabuľa (od 10. kola)

MFK Ružomberok
Ivan Galád (skončil po 7. kole) - Ladislav Pecko (od 8. kola)

FC Spartak Trnava
Juraj Jarábek (skončil po dohrávke 6. kola) - Branislav Mráz (dočasne poverený od 7. kola)
Branislav Mráz (dočasne poverený v 7. kole) - Ivan Hucko (od 8. kola)

FC ViOn Zlaté Moravce
Milko Gjurovski (skončil po 6. kole) - Libor Fašiang (od 7. kola)

ŠK Slovan Bratislava
Dušan Tittel (skončil po 5. kole) - Nikodimos Papavasiliou (od 6. kola)

FK Senica
Eduard Pagáč (skončil po 7. kole) - Juraj Sabol (od 8. kola, keďže nemá najvyššiu trénerskú licenciu, do realizačného tímu pribudol Dušan Vrťo)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies