FL: Derby medzi Spartakom a Slovanom góly neprinieslo

NETKY.SK • 23 November 2015, 07:32 • 2 min
FL: Derby medzi Spartakom a Slovanom góly neprinieslo

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v šlágri 17. kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava 0:0. Stretnutie na Štadióne Antona Malatinského sledovalo 15.101 divákov, čo je rekord aktuálnej sezóny. Trnava zostala po deľbe bodov v tabuľke na piatom mieste, Slovan je naďalej druhý.

slovakia

left justify in out

Vynovená City Arena po prvý raz od rekonštrukcie hostila najslávnejšie slovenské derby. Spartak sa mohol v prípade triumfu dostať na štvrtú priečku v tabuľke, Slovan chcel potvrdiť druhé miesto a udržať sa vedúceho Trenčína.

 

Do stretnutia lepšie vstúpili hostia, ktorí mali už v druhej minúte veľkú šancu otvoriť skóre. Po chybe Trnavy v strede poľa sa do prečíslenia dostali Priskin s Kubíkom, ale situáciu nezvládli. Maďarský útočník namiesto strely zvolil prihrávku na Kubíka, ktorému zobral loptu z kopačky sklzom Tóth. Domáci kontrovali v 7. minúte. Štandardnú situáciu z hranice šestnástky zahral Čonka, jeho strelu Mucha vyrazil priamo k Baezovi, ktorého dorážka mierila tesne vedľa brány. Potom tempo hry mierne upadlo, viac ako hra na ihrisku zaujali chorály trnavských fanúšikov. Po pol hodine hry sa do dobrej príležitosti dostal Priskin, ale sám zoči-voči Jakubechovi neuspel. V 38. min po rýchlej akcii Spartaka pálil z ľavej strany Mikovič, lopta sa odrazila k voľnému Halilovičovi, ktorý však v plnej rýchlosti z päťky mieril vysoko nad.

 

Fortuna liga - 17. kolo:

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 0:0

Rozhodoval: Chmura, ŽK: Janečka, Mikovič, Baez, Čonka - Gonzales, Milinkovič, Saláta, Čikoš, Mészáros. 15.101 divákov

zostavy a striedania:

Trnava: Jakubech - Janečka, Tóth (46. Nikolič), Godál, Čonka - Baez, Greššák - Schranz, Halilovič (90. Majtán), Mikovič (66. Harba) - Depetris

Slovan: Mucha - Čikoš, Saláta, Sekulič, Zreľák (73. Gorosito) - Simovič, Gonzales (40. Mészáros) - Milinkovič, Savičevič, Kubík (54. Oršula) - Priskin

 

 

Po zmene strán sa ako prví dostali do výraznejšej šance slovanisti. Oršulov center preletel cez celú šestnástku domácich, našiel osamoteného Mészárosa, ale jeho strela o centimetre minula Jakubechovu bránu. V 70. minúte pohrozil Spartak. Z pravej strany centroval Schranz, na jeho prihrávku si nabehol Depetris, ale tiesnený na päťke nezakončil presne. Duel následne rozkúskovali zranenia a žlté karty, z ihriska musel predčasne odísť aj hosťujúci Zreľák, ktorý v nedeľu nastúpil netradične na pozícii ľavého obrancu. V 80. minúte podnikol odvážne sólo Milinkovič, prešprintoval takmer celé ihrisko, ale v pokutovom území ho zastavila domáca obrana. Nervózny záver už zmenu skóre nepriniesol, derby sa tak skončilo remízou 0:0.

 

hlasy po zápase:

Ivan Hucko, tréner Spartaka: "Prvý polčas bol lepší ako druhý, myslím si, že sme kvalitný Slovan trošku potrápili. Musím poďakovať divákom, ktorí vytvorili naozaj dobrú atmosféru. Bol to náš dvanásty hráč, ktorý nás hnal dopredu a tým pádom sme sa mohli súperovi vyrovnať. Cez prestávku sme museli striedať Tótha, mal problémy s brušným svalstvom, nemohol pokračovať. Mikovič mal nakopnutú nohu, nemohol odviesť stopercentný výkon, museli sme opäť striedať. Ukázalo sa, že aj jedno striedanie vie narušiť výkon mužstva, chceli sme aj druhý polčas hrať v tempe ako v prvom. Po zmene strán to už bolo nervózne, hra sa kúskovala, výkon nebol taký, aký by sa žiadal."

 

Martin Mikovič, stredopoliar Trnavy: "Zápas to bol dobrý, chýbali len góly. Hneď v druhej minúte sme mohli prehrávať 0:1, potom by to bolo ťažké. My sme mali šance, Slovan mal šance. Myslím, že s bodom môžu byť spokojné oba tímy. Diváci si prišli na svoje, i keď na začiatku druhého polčasu to vyzeralo hocijako. Pred peknou kulisou sme si užili zápas, práve pre toto sa hrá futbal."

 

Adam Jakubech, brankár Trnavy: "Môžeme byť spokojní s tým, že sme neinkasovali gól, ale mrzí nás, že sme jeden nestrelili a nevyhrali tak zápas. Zaslúžili by si to najmä diváci, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Tá je na slovenské pomery v Trnave skutočne jedinečná."

 

Pavol Hrnčiarik, asistent trénera Slovana: "Videli sme derby so všetkým, čo k tomu patrí. Hráčov od Muchu až po Priskina môžeme len pochváliť za prístup a bojovnosť, ktorú ukázali na ihrisku. Ďalší týždeň nás čaká ďalší zápas, ideme si za svojím cieľom."

 

Marko Milinkovič, stredopoliar Slovana: "S bodom sme nespokojní, do Trnavy sme prišli vyhrať. Chceli sme pokračovať na víťaznej vlne, ale nepodarilo sa. Šancí sme mali dosť, to nás môže tešiť, ale veľká škoda, že sme ich nepremenili. Chýbalo nám aj trochu šťastia, verím, že v budúcom zápase bude stáť pri nás."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies