FL: DAC sa chce so starým štadiónom rozlúčiť víťazne

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 15:24 • 2 min
FL: DAC sa chce so starým štadiónom rozlúčiť víťazne

BRATISLAVA - Futbalisti Dunajskej Stredy v sobotu 23. apríla od 19.00 h absolvujú proti ŽP Šport Podbrezová v rámci 29. kola najvyššej súťaže svoje posledné domáce vystúpenie v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

Zostávajúce štyri duely Fortuna ligy 2015/2016 odohrajú hráči FC DAC 1904 na súperovej pôde - postupne v Zlatých Moravciach (30. 4.), Myjave (7. 5.), v Senici so Skalicou (13. 5.) a v derniére v 33. kole pod Čebraťom v Ružomberku (20. 5.). Dôvodom je rozlúčka so starým štadiónom.

 

"Severná tribúna bola zbúraná v septembri 2015. Nový štadión s kapacitou približne 13-tisíc divákov vyrastie na mieste toho terajšieho do roku 2018, ihrisko bude otočené o 90 stupňov," uvádza oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu a dopĺňa: "Lúči sa legenda. V sobotu večer sa končí jedna epocha v histórii dunajskostredského futbalu i celého mesta. Naposledy sa rozsvietia stožiare osvetlenia a diváci naposledy zaplnia tribúny starého štadióna, ktorý bude svedkom posledného ligového predstavenia. Lúčime sa so štadiónom, ktorý na tomto mieste stojí už vyše šesť desaťročí. Hoci za ten čas viackrát výrazne zmenil svoju tvár. Maximálna kapacita štadióna bola 16 410 divákov (po roku 1991). Najvyššia oficiálna návšteva sa zrodila 9. novembra 1988 pri stretnutí Pohára UEFA DAC - Bayern Mníchov, v hľadisku bolo vtedy 15 572 ľudí."


Hráči zo Žitného ostrova, figurujúci na 6. mieste tabuľky Fortuna ligy, by sa chceli rozlúčiť so starým štadiónom úspešným rezultátom. Za osem dní odohrajú už tretí zápas: v sobotu 16. apríla zdolali doma úradujúceho majstra z Trenčína (1:0), v utorok remizovali v Michalovciach s MFK Zemplín 1:1, v sobotu privítajú "železiarov", ktorým patrí 9. miesto. Podbrezová získala dosiaľ o 13 bodov menej ako Dunajská Streda.

 

"Maximálne sa koncentrujeme, aby sme ostatný týždeň úspešne zavŕšili. Bude veľmi dôležité, aby sme správne zregenerovali a dobre sa pripravili na podbrezovského súpera," citoval klubový web "žltomodrých" slová trénera Dunajskej Stredy Tomislava Mariča, ktorý ešte doplnil: "Sobotňajší duel je dôležitý z viacerých dôvodov. Jednak máme šancu získať sedem bodov za osem dní, čo by bolo veľmi pekné. Navyše ide o rozlúčku so štadiónom, čo zaiste priláka množstvo fanúšikov. Chceme ich, ale aj samých seba, potešiť dobrým výkonom i výsledkom."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies