FL: DAC chce prienik do prvej šestky, prvé domáce zápasy v Senci

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 12:31 • 2 min
FL: DAC chce prienik do prvej šestky, prvé domáce zápasy v Senci

DUNAJSKÁ STREDA - Prienik do elitnej šestky futbalovej Fortuna ligy v sezóne 2016/2017 a úspešné budovanie novej arény na Žitnom ostrove považuje vedenie FC DAC 1904 Dunajská Streda za prioritné ciele do nového ročníka. Na piatkovej predsezónnej tlačovej konferencii pred zástupcami médií ich prezentovali majiteľ klubu Oszkár Világi, tréner Krisztián Németh a kapitán mužstva Ľubomír Michalík.

slovakia

left justify in out

V úvode si zobral slovo majiteľ Oszkár Világi, ktorý osvetlil anabázu výstavby nového štadióna aj presunu mužstva do Senca, kde DAC odohrá svoje prvé domáce zápasy. Minuloročné ambície v klube nezmenili, stále chcú skončiť s A-tímom do šiesteho miesta, v tej minulej finišoval DAC siedmy. "Začíname tretiu plnú sezónu, odkedy som majiteľom Dunajskej Stredy. Je to sezóna, ktorá bude trošku špecifická. Rozbehli sme projekt výstavby štadióna a ihriska, okrem hlavnej tribúny na mieste štadióna už nič nie je. Začíname sezónu tak, že prvé zápasy budeme hrať v Senci. Nové ihrisko budeme mať hotové do konca augusta. S obmedzenou kapacitou by sme mohli hrať doma, ale len s využitím starej tribúny, s obmedzenou kapacitou asi 1000 divákov. Budeme hrať v Senci a v strede októbra by sme mohli mať hotové nové tribúny s kapacitou do šesťtisíc divákov, so starou tribúnou aj 7-tisíc. Predpokladaný termín prvého domáceho zápasu je v strede alebo koncom októbra. Počítame s tým, že ľudia budú chodiť do Senca, budeme tam mať futbalové sviatky. Čo sa týka cieľov, posledné dve sezóny sme dosiahli 7. a 8. miesto, minulý rok sa nám nepodarilo dostať do šestky. Stanoveným cieľom je byť medzi prvými šiestimi mužstvami a dúfam, že teraz to dosiahneme. Naďalej budujeme mládežnícke mužstvá, počítame s tým, že sa posilnia. Dúfam, že oproti vlaňajšku si vylepšíme bilancie. Máme aj mužstvá, ktoré môžu skončiť v prvej šestke. Chceme byť favoritmi v určitých vekových kategóriách. Samozrejme výchova mládeže je dôležitá, lebo počítame s tým, že mladí hráči prejdú do A-mužstva."

 

Podľa trénera Krisztiána Németha absolvoval tím dobré letné sústredenie. Do kádra získalo vedenie mladých perspektívnych hráčov. "Letnú prípravu, hlavne jej jadro, sme absolvovali v domácich podmienkach v akadémii DAC. Máme špičkové podmienky, trávniky. Je to veľký posun dopredu a som rád, že Dunajská Streda aj v tomto postupuje vpred. Herné sústredenie sme absolvovali v Belej a konfrontovali sme sa s českými mužstvami. Som rád, že mladí, 19- či 20-roční odchovanci konkurovali prvoligovým mužstvám, ako napríklad izraelskému Maccabi. Čo sa týka nových hráčov, skončilo sa hosťovanie Tujvelovi. Som rád, že sme získali skúseného brankára Tofiloského. Prišiel ofenzívny krajný hráč Vida, taktiež útočník Šabala, som rád, že máme v mužstve takého hráča, ktorý dokáže skórovať a vie premeniť šance. Kocsis sa ukázal v príprave dobre, ale vážne sa zranil a absolvoval operáciu. Ďalší hráči sú v poriadku, sú pripravení nastúpiť v dôležitom prvom zápase v Žiline. Máme mladých talentovaných futbalistov, ktorí sa chcú dostať do zostavy. Potenciál Dunajskej Stredy vidím veľmi optimisticky. Dôležité je aj B-mužstvo, hráči tam tiež budú pod drobnohľadom."

 

V mužstve panuje dobrá atmosféra, podľa skúseného Ľubomíra Michalíka sa hráči budú vždy pozerať najmä na najbližší zápas. "V mene kabíny môžem povedať, že nálada je veľmi dobrá. Noví hráči zapadli dobre do kolektívu a verím, že budeme silná partia. Prišiel nový tréner, je to pre nás nový impulz. Veríme, že táto sezóna bude lepšia ako minulá. Vieme, kde nás tlačí topánka. Z vonku sme priniesli málo bodov, ale veríme, že tento raz to bude inak. Chcel by som poďakovať fanúšikom, ako nám fandili v minulej sezóne. Pre nás hráčov je dôležitý zápas už ten najbližší v Žiline, chceme urobiť dobrý výsledok."

 

príchody: Kocsis (Puskás Akadémia), Šabala (FC Bruggy), Vida (De Graafschap), Tofiloski (Ružomberok), Sabler (Podbrezová), Zs. Németh (Komárno), Sandal, P. Nagy (DAC U19)

odchody: Tujvel (Videoton), Stephens (FC Chorillo)

 

káder FC DAC 1904 Dunajská Streda na jesennú časť FL 2016/2017:

brankári: Darko Tofiloski, Vojtech Milošovič, Matej Slávik

obrancovia: Ľubomír Michalík, Noe Achille Kwin, Dezider Egri, János Szépe, Marko Živkovič, Eric Davis, Gergő Kocsis, Zsolt Németh

stredopoliari: Marin Ljubicic, Erik Pačinda, Tomáš Huk, Branislav Ľupták, Pape Macou Sarr, Péter Nagy, Kristopher Vida, Dominik Sandal, Jakub Brašeň, Peter Štepanovský

útočníci: Roman Sabler, András Mészáros, Roland Černák, Róbert Polievka, Ákos Szarka, Dávid Kondrlík, Valerijs Šabala

 

realizačný tím:

tréner: Krisztián Németh

asistenti: Balázs Borbély, Branislav Fodrek

kondičný tréner: Csaba Gábriš

tréner brankárov: Martin Matlák

rehabilitačný tréner: Ottó Szabó

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona