FL: Bývalí hráči Košíc rozhodli duel v Čermeli

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 14:13 • 2 min
FL: Bývalí hráči Košíc rozhodli duel v Čermeli

BRATISLAVA - Futbalisti Zlatých Moraviec dosiahli cez víkend v Košiciach proti domácemu MFK prvé jarné víťazstvo (2:1) a keďže posledná vo fortunaligovej tabuľke po ostatnom 25. kole Banská Bystrica v nedeľu večer tesne neuspela v Myjave (2:3), má FC ViOn ako predposledný 11. tím klasifikácie na Duklu osem kôl pred koncom najvyššej súťaže šesťbodový náskok (24, resp. 18).

slovakia

left justify in out

"Priznám sa, aj s bodom v Čermeli by sme boli spokojní, ale z troch sme šťastní. Veľmi sme ich potrebovali, dodali nám potrebnú vzpruhu," citoval portál fortunaliga.sk slová Martina Juhara, ktorý v 87. min rozhodol o víťazstve Zlatých Moraviec. Paradoxne tento 27-ročný hráč je rodákom z Košíc, za "východniarov" v rokoch 2008 - 2011 aj hral, teraz sa postaral o smútok v ich tábore. Juhar prišiel na trávnik v 72. min za Petra Mazana a hoci je ortodoxný ľavák, v 87. min netradične pravou nohou napálil loptu do siete srbského brankára MFK Nikolu Stijakoviča. "Vybojoval som loptu a zobral všetko na seba, skúsil som vystreliť pravačkou a vyšlo to. Je to asi môj prvý ligový gól pravou nohou," skonštatoval Juhar, ktorý hral aj za dve pražské mužstvá Spartu i Slaviu a od "zošívaných" prišiel začiatkom marca pomôcť ViOn-u do konca sezóny 2014/2015. "Ani to nevyzeralo na taký šťastný návrat do Košíc, zvlášť, keď som začal na lavičke náhradníkov. Som rád, že som sa dostal na ihrisko. Mal som hrať na ľavej strane zálohy a neskôr sa presunúť do útoku s tým, že budem pomáhať aj obrane," doplnil rýchlonohý futbalista s dynamitom v ľavačke. 

 

Zaujímavé je, že na trojbodovom zápise Zlatých Moraviec na východe Slovenska mal gólový podiel aj ďalší bývalý futbalista Košíc (v MFK pôsobil v rokoch 2009 - 2013) Kamil Karaš. Dvadsaťštyriročný ofenzívny univerzál sa v 56. min postaral o úvodný gól duelu v dôverne známom prostredí v Čermeli. Mimochodom, Zlatým Moravciam sa proti Košiciam mimoriadne darí: z doterajších 25 meraní síl podľahli iba šesťkrát. V tejto sezóne získal FC ViOn proti v tabuľke lepšie postaveným "východniarom" (v súčasnosti 8. priečka s 29 bodmi, pozn.) všetkých deväť možných bodov: v Košiciach vyhral aj 27. júla v rámci 3. kola (3:1) a uspel aj doma 18. októbra v 14. kole (3:0). 

 

Proti Zlatým Moravciam sa v drese MFK strelecky presadil Nermin Haskič, ktorý v 66. min vyrovnal a v tejto ligovej sezóne si zlepšil bilanciu na osem presných zásahov. Spomenutý Bosniak však mal ďalšie aj tri či štyri vyložené príležitosti, ale už bez gólového efektu. "Veľmi som chcel skórovať aj druhýkrát, robil som pre to všetko. Túžili sme zvíťaziť, no nevyšlo to," skonštatoval 25-ročný Haskič, ktorý si nevie vysvetliť, prečo sa MFK nedarí proti ViOn-u: "To netušíme. Ja som v Košiciach dva roky a vyhrali sme s nimi odvtedy asi iba jeden zápas, inak samé neúspechy. Skutočne neviem, čím to je." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies