FL: Breznaník dvojgólovým hrdinom duelu v Michalovciach

NETKY.SK • 21 November 2016, 09:30 • 2 min
FL: Breznaník dvojgólovým hrdinom duelu v Michalovciach

MICHALOVCE - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Michal Breznaník sa najväčšou mierou pričinil o víťazstvo ŽP Šport Podbrezová na ihrisku MFK Zemplín Michalovce (3:1) v 16. kole najvyššej súťaže Fortuna ligy 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný ľavonohý stredopoliar (nar. 16. decembra 1985) po vedúcom góle spoluhráča Pavla Šafranka v úvode duelu pridal v 26. a 36. min ďalšie dva presné zásahy do siete brankára Zemplínčanov Matúša Kiru a definitívne rozhodol o triumfe hosťujúceho mužstva. Gól michalovského útočníka Dominika Kuncu v 69. min mal už iba kozmetický charakter.


"Spoluhráči mi utvorili fantastické pozície a ja som si nabiehal tak, ako to trénujeme. Som rád, že som svoje šance využil," poznamenal pre web fortunaliga.sk hrdina zápasu Breznaník, ktorý mal na ľavej strane veľa priestoru a obidva góly strelil ako cez kopirák - ľavačkou po zemi ku vzdialenejšej žrdi. "Dobre som to trafil, to bolo dôležité na tomto ťažkom teréne." Po zmene strán čelili hráči Podbrezovej nátlakovej hre a aktivite "východniarov", ale domácim dovolili iba raz skórovať. "Ešteže sme v prvom polčase využili naše brejky, lebo potom sme už nehrali do konca stretnutia tak, ako by sme si predstavovali. Sme radi, že sa nám podarilo vydržať a nepodľahnúť tlaku súpera," dodal rodák z Revúcej.


Hráči ŽP Šport Podbrezová si pod vedením trénera Mareka Fabuľu víťazstvom v Michalovciach (Zemplínčania odohrali doma piaty ligový duel za sebou a prvý raz ťahali za kratší koniec: bilancia 2-2-1, pozn.) udržali 2. miesto v tabuľke Fortuna ligy 2016/2017 a zásluhou brankára Martina Kuciaka sú naďalej klubom s najmenším počtom inkasovaných gólov v tejto sezóne (iba 8 v 15 zápasoch).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies