FL: Bero prestup nerieši, túži po víťazstvách a korune pre kráľa strelcov

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 11:32 • 2 min
FL: Bero prestup nerieši, túži po víťazstvách a korune pre kráľa strelcov

BRATISLAVA - Výraznou individualitou, ktorá sa podieľala na mimoriadne úspešnej sezóne futbalového klubu AS Trenčín, je Matúš Bero.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný ofenzívny stredopoliar neúnavne ťahal tím spod Čákovho hradu hrou a najmä gólmi, ktorých má dve kolá pred koncom sezóny Fortuna ligy na konte 15. O korunu kráľa strelcov tak podľa všetkého zvedie súboj s Davidom Depetrisom, ktorý za ním zaostáva len o jeden presný zásah.

 

Teoreticky sú v hre o prestížny individuálny honor aj Berov spoluhráč Gino van Kessel (12 gólov) a Peter Sládek zo Spartaka Myjava s 11 gólmi. "David je vynikajúci futbalista, má úžasné priestorové videnie, vie si v šestnástke nájsť priestor a dáva góly. Ale verím, že by som sa mohol stať kráľom strelcov, hoci nie som hrotový hráč a mám to ťažšie ako David," povedal Bero o mikrosúboji s kanonierom Spartaka Trnava.

 

Pilier AS Trenčín si uvedomuje, že aj jeho presné zásahy prispeli k trenčianskej obhajobe domáceho double. Na druhej strane však tvrdí, že bez súdržného a ambiciózneho kolektívu by ich toľko vôbec nemuselo byť: "Trofeje, ktoré spoločne získavame, si všetci vychutnávame rovnako. Či je to líder mužstva, alebo ten, kto hráva menej. Každý prispel k úspechom svojím dielom. Je pre mňa cťou, že som mohol byť súčasťou skvelej partie, ktorú sme v Trenčíne vytvorili. Klobúk dole pred všetkými chalanmi za to, čo sme v tejto sezóne dokázali. Presadili sme sa futbalovosťou, nie bránením a nakopávaním lôpt. Sme silná partia, ktorá má jasný cieľ."

 

Berovo meno sa už pred pár mesiacmi skloňovalo v súvislosti s prestupom do Celticu Glasgow, interes evidovali trenčianski funkcionári aj od oboch pražských S - Sparty a Slavie. Výkony mladého stredopoliara, ktorý patrí k ťahúňom reprezentácie do 21 rokov, údajne mapovali aj skauti Arsenalu Londýn a milánskeho AC. Vďaka konštantne vysokému výkonnostnému levelu a najnovšie zisku double Berova cena stúpla a v lete by mohol byť žiadaným artiklom na prestupovom trhu. Samotný hráč sa však v tejto chvíli sústredí na záver sezóny. "Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Čakajú nás posledné dva zápasy. Nechám sa prekvapiť, čo bude potom. Neradi by sme si peknú sezónu v jej závere pokazili. V piatok nás čaká Žilina, ktorá hrá takým istým štýlom ako my a mohol by to byť zaujímavý zápas. Chceme získať tri body, pretože úspechmi sa buduje víťazná mentalita mužstva," dodal Bero.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies