FL: Bero nečakal, že bude lídrom poradia strelcov

NETKY.SK • 28 September 2015, 15:17 • 2 min
FL: Bero nečakal, že bude lídrom poradia strelcov

BRATISLAVA - Hetrik v sobotňajšom domácom stretnutí proti nováčikovi zo Skalice (výsledok 3:0) v rámci 11. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže posunul hráča AS Trenčín a reprezentanta do 21 rokov Matúša Bera na čelo poradia kanonierov Fortuna ligy 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Iba 20-ročný stredopoliar (nar. 6. septembra 1995) strelil dosiaľ 7 gólov, čo je o jeden viac ako má kvarteto prenasledovateľov Matej Jelič (MŠK Žilina), Ákos Szarka, Erik Pačinda (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda) a Léandre Gael Tawamba Kana (FC ViOn Zlaté Moravce). "O tomto som nikdy v živote nesníval. Hrával som defenzívneho záložníka. Z tejto pozície veľa gólov nepadá," uviedol odchovanec trenčianskeho futbalu Bero pre oficiálnu internetovú stránku klubu a pokračoval: "Teší ma to. Je to motivácia do ďalšej práce. Potrebujem sa však zlepšiť v každej z herných činností. Určite nechodím s hlavou v oblakoch, nie je na to dôvod."


Tri góly do skalickej siete brankára Andreja Fišana znamenali pre rodáka zo Zamaroviec Bera prvý seniorský hetrik. Podobný kúsok sa mu podaril v drese reprezentácie do 19 rokov, ale sobotňajší fortunaligový mal predsa len inú príchuť. "Sú to neskutočné pocity. Prvý hetrik je vždy výnimočný. Stále však musím na sebe tvrdo pracovať. Hoci som trikrát skóroval, boli tam aj chyby," skonštatoval pre klubový web Bero.
Futbalisti AS si jednoznačným víťazstvom nad Skalicou udržali líderské postavenie v najvyššej súťaži. Úradujúci majster z Trenčína má dvojbodový náskok na druhú v klasifikácii Žilinu, tretia v poradí Myjava zaostáva o tri body. "Po stredajšej domácej prehre so Žilinou (1:4, pozn.) sme potrebovali uspieť, aby sme zasa mohli budovať víťaznú mentalitu. Proti Skalici sme dominovali. Súper mal možno jednu gólovú šancu po štandardnej situácii. Potešilo nás aj to, že sme neinkasovali. Teraz je pred nami ďalší súboj - v sobotu opäť doma proti Michalovciam. Naším cieľom sú víťazstvá. Každé jedno si vážime, lebo výhier nikdy nie je dosť," dodal Matúš Bero.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies