FK Senica začal prebudovávať svoj štadión na moderný stánok

NETKY.SK • 23 November 2012, 11:55 • 2 min
FK Senica začal prebudovávať svoj štadión na moderný stánok

FK Senica začal prebudovávať svoj štadión na moderný stánok - Futbal Rozsiahlou rekonštrukciou prejde futbalový štadión FK Senica, ktorý sa po ukončení prác v roku 2015 zmení na jeden z najútulnejších stánkov na Slovensku. Ako informuje senický internetov

slovakia

left justify in out

img

Rozsiahlou rekonštrukciou prejde futbalový štadión FK Senica, ktorý sa po ukončení prác v roku 2015 zmení na jeden z najútulnejších stánkov na Slovensku. 

Ako informuje senický internetový portál, celý vynovený štadión bude mať osem radov sedadiel. Tribúny pritom budú disponovať aj s možnosťou doplniť tri mobilné rady sedadiel pred pôvodných osem radov. Po ich doplnení sa kapacita štadióna zvýši na 8000 miest. Stánok FK tak bude spĺňať kapacitnú normu pre skupinovú fázu európskych pohárov. Ani rok 2015 však nebude finálnym ukončením rekonštrukcie štadióna, jeho modernizácia bude pokračovať ešte ďalšími úpravami.

Táto rozsiahla rekonštrukcia sa už začala výkopovými prácami, ktoré sú prvým krokom k prestavbe štadióna. Podľa prezidenta FK Viktora Blažeka je financovanie projektu realizované zo súkromných zdrojov. Celková výstavba je rozvrhnutá do štyroch etáp v ročných intervaloch vždy počas zimnej prestávky. V prvej sa postavia tribúny za oboma bránkami, na ktorých sa vytvorí priestor pre 2022 divákov, na každej pre 1011. Obe budú mať osem radov a budú mať modrú farbu. Táto časť sa skončí do konca februára 2013, čo znamená, že na prvý jarný súboj s MFK Ružomberok budú už k dispozícii domácim fanúšikom. Všetky tribúny budú kryté. "Veríme, že tribúny pritiahnu nových fanúšikov, ktorí si prídu na svoje," uviedol Viktor Blažek.

Na jar začne zároveň na senickom štadióne fungovať aj nová veľkoplošná obrazovka medzi C a B tribúnou, ktorej rozmery budú 7x4 metra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies