FK Senica stále zháňa investora, Mentel: Príprava bola skladačkou

NETKY.SK • 14 Február 2017, 15:09 • 2 min
FK Senica stále zháňa investora, Mentel: Príprava bola skladačkou

SENICA - Futbalový fortunaligový klub FK Senica chce v náročnej situácii najmä so cťou odohrať jarnú časť sezóny 2016/2017. Ako odznelo na utorňajšej tlačovej konferencii, stále sa rokuje aj o zahraničnom generálnom investorovi, ktorý by Záhorákom pomohol a zachránil v regióne najvyššiu súťaž.

slovakia

left justify in out

Pred médiá sa posadili hlavný tréner Miroslav Mentel, kapitán Michal Šulla a PR manažér Filip Holec. "Generálny manažér klubu Pavol Michalica má práve v utorok naplánované rokovanie s potenciálnym investorom. Podľa jeho slov sú rokovania v celkom pokročilej fáze, rokuje sa s viac ako jedným záujemcom. Jeden zo záujemcov je zahraničný, ako aj zaznelo v médiách, jeden záujemca je z Blízkeho východu. Ako bolo spomenuté skôr, medzi záujemcami je minoritný vlastník klubu Premier League. My všetci v klube dúfame, že rokovania sa dotiahnu do úspešného konca čo najskôr a Senica bude aj naďalej na futbalovej mape Slovenska. Po tom, čo tu vybudoval pán Levársky za uplynulé roky, Senica určite do ligy patrí. Stačí sa pozrieť okolo seba, dnes už môžeme povedať, že Senica je klub so zázemím a myslím si, že patrí aj tradíciou do slovenskej ligy," povedal na úvod stretnutia s médiami PR manažér klubu.

 

Senica v príprave odohrala 4 prípravné zápasy, raz vyhrala nad Opavou, prehrala s MTK Budapešť a Spartakom Trnava a remizovala so Sereďou. "Čo sa týka zimnej prípravy, bola veľmi špecifická. Ani by som to nenazval prípravou, skôr takým hľadaním sa v čase a priestore. Na jeseň bol príliš veľký odliv smerom von. A tým pádom sa nám ten káder zmenšil tak, že sme od prvého museli robiť nejakú skladačku. A tá ešte stále trvá. Dúfam, že sa nám to do prvého zápasu so Žilinou podarí. Ak vyjde to, na čom sa pracuje, možno by to bolo aj zaujímavé mužstvo. Keď to dáme dokopy, mohli by tu byť mladé pušky. Lepšie však budú hrať až od takého 5. kola mojím odhadom, dovtedy to bude o zohrávaní sa. Ak príde to, čo má prísť, môže to byť zaujímavé aj pre divákov. A pokiaľ by to vyšlo, už vopred by som sa chcel poďakovať českým či slovenským mužstvám, ktoré nám poskytli pomoc na jarnú časť, aby sme so cťou odohrali ligu a ponúkli nám mladých hráčov na hosťovanie. Tí sú, a ešte aj budú zaujímaví do budúcna a budeme o nich počuť," uviedol Mentel

 

Za kabínu dostal slovo kapitán Šulla: "My hráči sme tú prípravu vnímali ako každú inú. Pripravovali sme sa v domácich podmienkach, ktoré sú v Senici naozaj na výbornej úrovni. Špeciálne nafukovacia hala je výborná vec, trénovali sme v suchu a teple. Vymenilo sa tu naozaj veľmi veľa hráčov, každý zápas sme odohrali prakticky v inej zostave. Verím však, že sa to dotiahne do konca a všetko do seba zapadne, aby sme neboli v lige len do počtu. Ako kapitán som komunikoval s generálnym manažérom klubu a viem, že sa stále rokuje. Sme v štádiu čakania, v kabíne je to síce na každodennom poriadku, ale už sa to naozaj snažíme aj obracať na humor a veríme, že to všetko dobre dopadne a dotiahne sa do zdarného konca. Ako Seničanovi mi je ľúto, za tie roky sa toho veľa vybudovalo a keby to malo len tak padnúť, bola by to veľká škoda," doplnil na margo aktuálnej situácie v klube čerstvý slovenský reprezentant.

 

V štádiu riešenia sú stále príchody Michala Ranka zo Zlatých Moraviec či Petra Lupča, odchovanca MŠK Žilina. Do tímu pribudli Tomáš Brigant, Adam Pajer, Boris Bališ, Viktor Miklós, Ondřej Šašinka, Alan Kováč a Václav Dudl. Senicu opustili Benjamín Száraz a Jakub Kosorin (obaja DAC Dunajská Streda), Samuel Mráz (MŠK Žilina), Viktor Jedinák (ŽP Šport Podbrezová), José Pirulo, Weriton, Guille, Alberto Delgado, Paul Quaye, Richard Ebwelle, Pedro Astray (všetci ukončenie zmluvy) a David Březina (ukončenie hosťovania).

 

káder FK Senica pre jar FL 2016/2017:

 

brankári: Michal Šulla, František Plach, Matej Vajs, Martin Junas

 

obrancovia: Adam Pajer, Igor Gončar, Martin Červeňák, Róbert Pillár

stredopoliari: Jakub Krč, Boris Bališ, Tomáš Brigant, Viktor Miklós, Adrián Kopičár, Filip Blažek, Luboš Hušek, Péter Varga, Miloš Kratochvíl

 

útočníci: Alan Kováč, Ondřej Šašinka, Daniel Turyna, Matej Kosorin

 

príchody:

Tomáš Brigant, Adam Pajer, Boriš Bališ, Viktor Miklós, Ondřej Šašinka, Alan Kováč, Václav Dudl

 

odchody:

Benjamín Száraz a Jakub Kosorin (obaja DAC Dunajská Streda), Samuel Mráz (MŠK Žilina), Viktor Jedinák (ŽP Šport Podbrezová), José Pirulo, Weriton, Guille, Alberto Delgado, Paul Quaye, Richard Ebwelle, Pedro Astray (všetci ukončenie zmluvy), David Březina (ukončenie hosťovania)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies