FK Senica sa chystá na duel do Myjavy s cieľom získať tri body

NETKY.SK • 29 September 2016, 18:51 • 2 min
FK Senica sa chystá na duel do Myjavy s cieľom získať tri body

BRATISLAVA - V ponuke 11. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je aj prestížny duel Spartak Myjava - FK Senica.

slovakia

left justify in out

"Záhorácko-kopaničiarske" derby sa uskutoční v prvý októbrový deň od 17.00 h. Hoci je vzhľadom na súčasné postavenie v tabuľke Fortuna ligy (4., resp. 9. miesto) favoritom domáci Spartak, ktorý má o šesť bodov viac, Seničania sú v sobotu odhodlaní uspieť.

 

"Za realizačný tím môžem povedať, že na to, v akej tabuľkovej situácii sa nachádzame, jednoznačne ideme do duelu s Myjavou s víťazným cieľom," uviedol v rozhovore na klubovom webe asistent trénera FK Senica Vojtech Žitný a pokračoval: "Či v 90. minúte strelíme gól na 1:0 alebo 5:4 pre nás, je nám jedno. Stručne povedané, my ten zápas proti Spartaku musíme vyhrať. Nielen tréneri a hráči, ale i funkcionári, fanúšikovia a skrátka každý musí urobiť všetko, aby sme tam naplno zabodovali. Nepomôže nám remíza, iba víťazstvo. Toto je duel, ktorý môže mužstvo vrátiť späť na víťaznú vlnu a vrátiť nám sebavedomie. Spravíme všetko, aby sme uspeli."


Hráči Senice si pripísali v predchádzajúcich piatich ligových vystúpeniach iba dva body za nerozhodné výsledky s Dunajskou Stredou v Senci (0:0) a doma s Ružomberkom (1:1), v uvedenom období trikrát ťahali za kratší koniec: v Žiline (prehra 2:4) a dvakrát v domácom prostredí - s Podbrezovou (0:1) a naposledy v sobotu 24. septembra v 10. kole proti Trnave (0:1).


V klube zo Záhoria mali problémy so zdravotným stavom hráčov. "Podstatne sa to zlepšuje, i keď to nie je ešte úplne ideálne, keďže Pirulo s Delgadom stále trénujú len individuálne. Miloš Kratochvíl tiež nie je stopercentný, ale dovolím si tvrdiť, že do zápasu v Myjave bude v poriadku. Z najhoršieho sme vonku, z tohto hľadiska bude pre nás podstatne jednoduchšie stanoviť základnú zostavu ako v zápase so Spartakom Trnava," dodal Vojtech Žitný.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies