FK Senica - Red Bull Salzburg 0:3 v odvete 3.predkola

NETKY.SK • 5 August 2011, 09:56 • 2 min
FK Senica - Red Bull Salzburg 0:3 v odvete 3.predkola

FK Senica - Red Bull Salzburg 0 3 v odvete 3. predkola - Futbal Futbalisti slovenského vicemajstra FK Senica vo štvrtok vypadli z Európskej ligy UEFA 2011/2012, keď v odvete 3.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti slovenského vicemajstra FK Senica vo štvrtok vypadli z Európskej ligy UEFA 2011/2012, keď v odvete 3. predkola doma prehrali s rakúskym Red Bull Salzburg 0:3. Zverenci trénera Stanislava Grigu podľahli aj pred týždňom na ihrisku favorita 0:1 a ich európsky pohárový debut mal iba dvojzápasové trvanie.
      Rakúsky vicešampión po vedením holandského kouča Ricarda Moniza potvrdil v oboch súbojoch svoje kvality a postúpil do play off EL. V prvom polčase sa opäť presadil autor víťazného gólu z prvého zápasu Leonardo a v druhom dejstve dvakrát aj jeho spoluhráč z útoku Alan.

      odveta 3. predkola EL 2011/2012:
      FK Senica - Red Bull Salzburg 0:3 (0:1)
      Góly: 10. Leonardo, 57. a 64. Alan, ŽK: Gorosito, Diviš, rozhodoval: Kaasik (Est.), 3273 divákov.
      /prvý zápas: 0:1, do play off postúpil Red Bull Salzburg/
      zostavy a striedania:
      Senica: Bolek - Gorosito, Gajdošík, Pavlík, Šíma - Motha, Wijlaars, Kóňa, Kalabiška (58. Diviš) - Piroska (76. Valenta), Hošek (66. Kroupa)
      Salzburg: Gustafsson - Schwegler, Sekagya, Ulmer, Hinteregger - Leitgeb, Lindgren, Cziommer (74. Hierländer), Švento - Leonardo (67. Jantscher), Alan (68. Wallner)

      Začalo sa opatrne na oboch stranách, hoci Senica hrala oveľa ofenzívnejšie a smelšie, ako v prvom zápase. V 9. minúte sa dostal k peknej strele domáci Wiljaars, no bol z toho len roh, po ktorom sa k zakončeniu nedostal Hošek, keď tečovanú loptu od spoluhráča chytil na čiare Gustafsson. Okamžite ale udrelo na druhej strane, keď prihrávka z hĺbky poľa od Sekagyu našla rozbehnutého Leonarda, ktorý elegantne preloboval Boleka. Red Bull sa upokojil a úplne uvoľnil, hral si svoju hru a Senicu pustil do šance až v 24. minúte, keď sa nepresadil Hošek. Bol z toho ale roh, po ktorom dostal loptu na bránkovú čiaru od hornej žrde hlavou Kóňa, ale keďže lopta neprešla za bránkovú čiaru, estónsky rozhodca Kaasik gól uznať nemohol. V 34. minúte nevyužil veľkú príležitosť osamotený Alan, lebo mu ju Bolek zmaril výborným zákrokom. Hostia si vedeli meniť posty, hrali aktívne, a aj keď ich tréner Moniz postupne preskupil rady, stále mali navrch. V 44. minúte si jednoducho na 16-ke narazil Alan s Leonardom, ale ďalšiu svoju veľkú šancu nevyužil.
      Domáci vedeli, že na postup musia streliť minimálne tri góly a žiadny nedostať, ale to nebolo reálne. Aspoň vyrovnať sa snažili hlavičkami po dobrých centroch zo strán Gorosito a Hošek, ale neúspešne. Na druhej strane v 55. minúte tvrdou strelou nechal vyniknúť Boleka Lindgren. "Býci" sa však dočkali o pár okamihov, Švento v 57. minúte rohový kop perfektne posadil na hlavu Alana a ten nezadržateľne skóroval. Brazílčan sa ukázal aj v 64. minúte, keď sa pohral s obrancom Šímom a krížnou strelou dal už na rozdiel triedy - 3:0. V poslednej 20-minútovke sa ešte Senica snažila streliť čestný gól, ale nepodarilo sa jej to. Naopak, v 88. minúte mohla opäť dostať gól, keď  strelu Hierländera tečoval obranca, ale Bolek predviedol skvelý reflex.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies