FK Senica bude mať "farmu" v Topoľčanoch

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 13:30 • 2 min
FK Senica bude mať "farmu" v Topoľčanoch

BRATISLAVA - Delegáti konferencie Slovenského futbalového zväzu schválili nový súťažný poriadok, ktorý od 1. júla 2015 vstúpil do platnosti.

slovakia

left justify in out

Ten ponúka viacero zmien a jednou z nich je aj možnosť farmárskeho mužstva. Účastník Fortuna ligy a 5. tím uplynulého ročníka najvyššej súťaže FK Senica toto využil a "farmou" klubu zo Záhoria budú napokon Topoľčany.

 

"Z našej akadémie každoročne odchádza veľa talentovaných futbalistov, ktorým by sme chceli zvýšiť zápasovú prax. Prechod z dorastu do prvej ligy je veľmi náročný a týmto pre nich vznikol akýsi medzistupeň. Do Topoľčian budú chodiť hráči, ktorí nehrávajú pravidelne v A-tíme," citovala oficiálna internetová stránka FK Senica slová športového riaditeľa Dušana Vrťa, ktorý rokoval so zástupcami viacerých klubov. V hre boli aj Vrbové, Nové Mesto nad Váhom i Šamorín. Z tejto konkurencie vyšli víťazne Topoľčany, hrajúce tretiu najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž. 

 

Tzv. farmu môže mať len ten klub, ktorý nemá vlastný B-tím. "Za farmársky klub môžu nastúpiť tí hráči mužstva, ktorí na jeseň, resp. na jar neštartovali vo viac ako polovici majstrovských (ligových) zápasov. Okrem toho aj ďalší traja hráči bez obmedzenia na počet štartov. V jednom dueli ich však môže nastúpiť najviac päť," znie presne definícia tejto novinky. 


Senici sa tak podarilo na čas vyriešiť problém s "béčkom", najmä mladí hráči by mali pravidelne hrávať. 

 

"Spolupráca medzi nami a Topoľčanmi je vzájomne prospešná. Naši hráči budú dostávať príležitosť v A-tíme Topoľčian. Hrávať za Topoľčany budú najmä naši mladíci, ktorí nebudú hrávať v našom prvom tíme. Na farmu sa však môžu ísť rozohrať aj skúsení hráči, napríklad po zranení. Tréneri Topoľčian sa boli pozrieť na sobotňajší prípravný duel FK Senica - Baník Ostrava (5:0) a páčilo sa im. Títo istí tréneri k nám budú chodiť na stáže a dohodli sme spoluprácu aj na úrovni mládeže," dodal D. Vrťo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona