FK Rostov prešiel dopingovou kontrolou FIFA: Všetci hráči sú čistí

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 19:29 • 2 min
FK Rostov prešiel dopingovou kontrolou FIFA: Všetci hráči sú čistí

MOSKVA - Ruský futbalový klub FK Rostov prešiel dopingovou kotrolou od komisárov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Tí minulý týždeň po zápase na ihrisku Dinama Moskva (1:3) podrobili testom celú základnú jedenástku tímu hostí. FIFA tak reagovala na špekulácie v médiách, že hráči Rostova užívajú meldónium.

 

Vedenie FK v stredu na svojom oficiálnom webe v stanovisku napísalo, že všetky výsledky testovaných hráčov boli negatívne na doping. Rostov sa ešte v minulej sezóne s námahou zachránil v najvyššej ruskej súťaži, momentálne ale senzačne bojuje o zisk titulu. Aktuálne mu v tabuľke patrí druhá priečka s dvojbodovou stratou na CSKA Moskva s už istou miestenkou do Ligy majstrov. V poslednom kole v sobotu 21. mája hrá Rostov s Terekom Groznyj, CSKA nastúpi proti Rubinu Kazaň.

 

Meldónium patrí medzi zakázané látky iba od 1. januára a jeho užívanie bolo údajne v Rusku mimoriadne rozšírené. Pozitívny test na túto látku už malo viacero športovcov z východnej Európy, medzi nimi aj ruská tenistka Maria Šarapovová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies