FK Poprad zdolal doma tesne MFK Skalicu

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 18:56 • 2 min
FK Poprad zdolal doma tesne MFK Skalicu

POPRAD - Futbalisti FK Poprad zvíťazili v 1. semifinálovom zápase Slovenského pohára - Slovnaft cupu nad MFK Skalica 1:0. V daždivom počasí sa o jediný gól postaral v 56. minúte bývalý reprezentačný útočník Stanislav Šesták. Odvetný zápas je na programe v stredu 12. apríla v Skalici.

slovakia

left justify in out

FK Poprad - MFK Skalica 1:0 (0:0)

 

Gól: 56. Šesták. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Šesták - Pankaričan, Čikoš-Pavličko, Hruška, ČK: 59. Pankaričan (Skal.) po 2. žltej, 2250 divákov.

 

Zostavy a striedania: FK Poprad: Knurovský - Hatok, Palša, Peciar, Maťaš (70. Kica) - Hric - Medak (81. Daško), Kukoľ, Kapláň - Šesták (73. Bilas), Šašinka

 

MFK Skalica: Čikoš-Pavličko - Švrček, Majerník, Szöcs, Mizerák - Mészáros, Hlavatovič, Pankaričan, Hruška - Vaščák (63. Lipták), Šebesta

 

Diváci v Národnom tréningovom centre videli v prvom polčase svižný futbal, ktorému nechýbalo tempo ani zaujímavé momenty. Prvá polovica úvodného dejstva herne patrila Skaličanom, ktorí si vytvorili niekoľko príležitostí. V 17. minúte sa k prieniku do pokutového územia dostal Mészáros, ale brankára Knurovského neprekvapil.

 

Krátko na to pohrozili aj domáci, Šesták však pohotovým sklzom nedosiahol na centrovanú loptu. Najväčšiu šancu prvého polčasu mal Skaličan Lukáš Hruška, ktorý sa v 25. minúte ocitol sám pred Knurovským, ale popradský brankár zmaril jeho príležitosť. V nasledujúcich minútach Popradčania pridali na ofenzívnej aktivite. Výsledkom bola šanca Šašinku v 41. minúte, ktorý pred Čikošom-Pavličkom zakončil bez prípravy, ale brankár hostí pohotovo zareagoval.

 

V 49. minúte skúsil šťastie strelou spoza šestnástky Hruška, ale nenamieril do priestoru bránky. V 55. minúte Kukoľ vyzvŕtal Szöcsa a jeho následnú strelu ľavačkou vyrazil Čikoš-Pavličko na roh. Domáci pokračovali v ofenzívnej aktivite a dočkali sa gólovej odmeny. V 56. minúte najskôr hlavný rozhodca nenaletel na pád Šašinku, no k lopte sa dostal Šesták a zblízka prekonal skalického brankára. V 58. minúte zaujala potýčka Šestáka s Pankaričanom, po ktorom dostali obaja "kohúti" žlté karty.

 

Pre hráča hostí bola už druhou v zápase, takže v zápase dohral. Oslabení Skaličania sa v druhom polčase dlho nevedeli dostať na dostrel popradskej bránky, na čom mala významný podiel dôsledná defenzívna hra domácich. V 78. minúte sa však v protiútoku ocitol Mészáros a proti jeho prudkej krížnej strele pohotovo zasiahol brankár Knurovský. Gólovú poistku mohol v 80. minúte pridať Kukoľ, ale v sľubnej pozícii netrafil loptu ideálne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona