Fitch potvrdil rating Nemecka na najvyššom stupni

NETKY.SK • 26 September 2016, 06:37 • 2 min
Fitch potvrdil rating Nemecka na najvyššom stupni

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila Nemecku dlhodobý emisný rating (IDR) v zahraničnej a domácej mene na úrovni AAA so stabilným výhľadom.

slovakia

left justify in out

Zároveň agentúra krajine potvrdila rating nezabezpečených záväzkov v zahraničnej a domácej mene na stupni AAA, krátkodobý emisný rating v zahraničnej a domácej mene na úrovni F1+ a stropný rating krajiny na stupni AAA.

 

Hodnotenie úverovej spoľahlivosti Nemecka na úrovni AAA je predovšetkým odzrkadlením silných inštitúcií krajiny a jej diverzifikovanej ekonomiky, uviedol Fitch. Verejný dlh krajiny, ktorý bol v roku 2015 vo výške 71,2 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), smeruje nadol. Fitch prognózuje, že v tomto roku verejný dlh Nemecka klesne na úroveň 68,4 percenta HDP a v roku 2017 na 66,1 percenta HDP. Fitch naďalej prognózuje, že nemecké hospodárstvo v tomto roku dosiahne rast na úrovni 1,7 percenta a v budúcom roku sa zväčší o 1,4 percenta, pričom motorom rastu bude súkromná spotreba a v menšom rozsahu aj zvýšenie investícií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona