Fitch poslal ratingy gréckych bánk do procesu revízie

NETKY.SK • 11 Február 2015, 09:31 • 2 min
Fitch poslal ratingy gréckych bánk do procesu revízie

LONDÝN - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings zaradila dlhodobé emisné ratingy (IDR) spoločností National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank a Eurobank do procesu revízie s možnosťou zníženia. Tieto ratingy sú na stupni B-. Agentúra zaradila do procesu revízie aj krátkodobé IDR týchto spoločností, ktoré sú na stupni B.

slovakia

left justify in out

Tento krok odzrkadľuje možnosť zníženia ratingu vzhľadom na riziká týkajúce sa financovania a likvidity. Agentúra FItch predpokladá, že rokovania medzi novou gréckou vládou a veriteľmi budú veľmi náročné. Podľa názoru agentúry Fitch sa to premietne do pokračujúceho odlevu vkladov. Ten by mohol odštartovať zavedenie kontroly kapitálu. To platí predovšetkým v prípade, ak sa Európska centrálna banka (ECB) rozhodne zastaviť núdzové financovanie bánk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies