Fish nazad vo dvojhre už vo štvrtok, vracia sa aj Čilič

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 10:31 • 2 min
Fish nazad vo dvojhre už vo štvrtok, vracia sa aj Čilič

INDIAN WELLS - Americký tenista Mardy Fish sa vo štvrtok približne po 22.00 h SEČ na podujatí ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells vráti do súťažného diania vo dvojhre po roku a pol. Zmeria si sily s krajanom Ryanom Harrisonom, držiteľom voľnej karty.

slovakia

left justify in out

Využije - rovnako ako potom v Miami na Floride na turnaji identickej úrovne - chránený renking v podobe 25. pozície. Vo februári hral štvorhru na challengeri v Dallase, s Bahamčanom Markom Knowlesom sa dostal do štvrťfinále.

 

V Indian Wells zažije comeback, hoci po kratšej odmlke, aj chorvátsky grandslamový šampión Marin Čilič. Už je v 2. kole, keďže ako desiatka hierarchie má na úvod voľno. Úradujúceho šampióna z newyorských US Open preverí postupujúci zo súboja Teimuraz Gabašvili (Rus.) - Juan Monaco (Arg.).

 

"Návrat práve na podujatí takéhoto kalibru je vzrušujúci. V prvom rade si hodlám otestovať môj fyzický stav. Vopred je mi jasné, že v porovnaní s vlaňajškom som zatiaľ na tom chabo. Momentálne mám základný cieľ postupne sa blížiť k optimu," varoval Čilič pred prehnaným optimizmom. Dvadsaťšesťročný zverenec Gorana Ivaniševiča nebol v oficiálnej akcii od novembrového výberového šampionátu ATP World Tour Finals v Londýne, na ktorom prehral všetky tri zápasy v základnej skupine.

 

Čilič bude v debli v Indian Wells hrať po boku ďalšieho hrdinu medzinárodných otvorených majstrovstiev USA (edícia 2009): Argentínčan Juan Martín Del Potro si po januárovej operácii zápästia nedominantnej ľavej ruky ešte netrúfol na dvojhru (voľnú kartu namiesto neho dostal Austrálčan Thanasi Kokkinakis), na štvorhru však áno.
Tridsaťtriročný niekdajší siedmy muž svetového rebríčka Fish naposledy v singli hral v auguste 2013 v americkom New Havene. Nikdy síce neohlásil ukončenie kariéry, ale napospol prevládali dohady takéhoto typu.

 

Finalista podujatia v IW zo sezóny 2008 Fish sa predvlani z "osobných dôvodoch" odhlásil z newyorských US Open. Vtedy už rok a pol hral vo výrazne redukovanom režime po tom, ako v marci 2012 v Miami zažil nočný nával paniky pre problémy so srdcom. V máji rovnakého roka podstúpil v Los Angeles chirurgický zákrok na úpravu arytmie.

 

Rodák z Ediny v Minnesote Fish v roku 2012 na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických v osemfinálovom 4. kole nenastúpil na duel proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi. Vtedy skonštatoval, že to urobil z preventívnych dôvodov na základe odporúčania lekárov. Medzičasom bol iba na siedmich turnajoch vrátane spomenutého Dallasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona