Firmy žiadajú inováciu osnov pre odbory informačných technológií

NETKY.SK • 19 August 2015, 14:45 • 2 min
Firmy žiadajú inováciu osnov pre odbory informačných technológií

ŽILINA - Predstavitelia klastra Z@ict združujúceho inštitúcie v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT) vzniesli počas dnešného pracovného stretnutia na pôde Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) požiadavku na inováciu osnov príslušných odborov na stredných školách.

slovakia

left justify in out

„Viacerí naši členovia už úspešne spolupracujú s niektorými odbornými školami, preto by sme sa chceli podieľať na úpravách učebných plánov, ktoré sú základom kvalitného vzdelania. Dôležitou úlohou je aj motivovanie žiakov, aby tieto odbory chceli študovať,“ vysvetlil prezident IKT klastra Z@ict Marián Koprda.

 

Nevyhnutnosťou je podľa neho prepojenie stredoškolského a vysokoškolského vzdelávania. „Preto úzko spolupracujeme aj so Žilinskou univerzitou. Našimi spoločnými aktivitami chceme prilákať mladých ľudí na štúdium odborov IKT, lebo Žilinský kraj sa v tejto oblasti rozvíja veľmi dynamicky,“ zdôraznil Koprda.

 

Riaditeľka odboru školstva ŽSK Dana Mažgútová v tejto súvislosti pripomenula, že ŽSK vyčlenil na spoluprácu s klastrom tri stredné odborné školy s odbormi IKT v Kysuckom Novom Meste, Tvrdošíne a Martine. „Pre nás je prioritou viesť tvorivý dialóg s budúcimi zamestnávateľmi žiakov našich škôl,“ dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona