Firmy sa môžu do konca marca zbaviť sankcií za nezaplatenie DPH

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:26 • 2 min
Firmy sa môžu do konca marca zbaviť sankcií za nezaplatenie DPH

BRATISLAVA – Do konca mesiaca majú firmy šancu zbaviť sa sankcií za neuhradenie dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Platí to v prípade, že do 31. marca 2016 uhradia dlh na tejto dani, ktorý im vznikol napríklad v dôsledku nezaplatenia faktúr od svojich odberateľov v reštrukturalizácii. Upozornila na to dnes hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková s tým, že na uhradenie dane ostávajú posledné dva dni.

 

Zaniknutie sankcie umožňuje nariadenie vlády z roku 2015 o zániku daňového nedoplatku zodpovedajúceho nezaplatenej sankcii prislúchajúcej k dani z pridanej hodnoty a platí to v prípade dodávateľov firiem, ktoré sa dostali do reštrukturalizácie.

 

„Firma A dodala stavebné práce firme B a vystavila jej faktúru. Firma B však túto faktúru firme A nezaplatila a časom firma B vstúpila do reštrukturalizácie. Firma A pri podaní daňového priznania na DPH nemala z čoho daň zaplatiť, čo je dôvodom na sankcie. Ak však firma A do 31. marca 2016 uhradí daň, ktorú mala zaplatiť v minulosti – na základe nariadenia vlády jej všetky sankcie, ktoré súviseli s neuhradením tejto dane, zaniknú,“ opísala Macíková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies