Firmy ponúkajúce prácu sa predstavia na veľtrhu práce Kariéra EXPO v Nitre

NETKY.SK • 6 Marec 2023, 12:00 • 2 min
Firmy ponúkajúce prácu sa predstavia na veľtrhu práce Kariéra EXPO v Nitre

NITRA - Lokálne, ale aj popredné svetové spoločnosti sa predstavia na veľtrhu práce Kariéra EXPO. Jednodňový veľtrh, ktorý sa uskutoční 29. marca na nitrianskom výstavisku Agrokomplex, nadviaže na minuloročné podujatie v Košiciach a Bratislave, informovali organizátori.

slovakia

left justify in out

Na veľtrhu pracovného portálu kariéra.sk očakávajú vyše 50 vystavovateľov a tisícky návštevníkov, ktorí chcú rozbehnúť svoju kariéru alebo chcú vedieť, ako sa po pandémii zmenil pracovný trh. Počas podujatia budú mať záujemcovia možnosť osobne spoznať zamestnávateľov z rôznych oblastí, zúčastniť sa workshopov, počas ktorých im odborníci poradia, v čom sú ich silné stránky. Pred stretnutím so zamestnávateľmi si budú môcť vyskúšať modelový pohovor, u špecialistov budú môcť skonzultovať životopis alebo sa otestovať z jazykov.

 

V minulom roku sa na dvoch podujatiach Kariéra EXPO v Košiciach a Bratislave zúčastnilo viac ako 130 vystavovateľov a 7500 návštevníkov. Pomer medzi zamestnanými a nezamestnanými bol vyrovnaný, ďalšou početnou skupinou boli študenti a absolventi škôl. Podľa údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny bolo za mesiac december 2022 v Nitrianskom kraji viac ako 13.000 uchádzačov o zamestnanie. Miera evidovanej nezamestnanosti sa v tomto regióne pohybuje okolo štyroch percent. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona