Firmy môžu jednoduchšie a rýchlejšie predávať svoje výrobky v inom členskom štáte

NETKY.SK • 21 Apríl 2020, 08:40 • 2 min
Firmy môžu jednoduchšie a rýchlejšie predávať svoje výrobky v inom členskom štáte

BRATISLAVA - Spoločnosti, najmä malé a stredné podniky, môžu rýchlejšie a jednoduchšie predávať svoje výrobky v celej Európe.

slovakia

left justify in out

Od nedele totiž začali platiť nové pravidlá o vzájomnom uznávaní tovaru. Ako ďalej informovala Európska komisia, cieľom nových pravidiel je posilniť zásadu vzájomného uznávania v Európskej únii.

 

V rámci jednotného trhu

Tá umožňuje voľný pohyb výrobkov v rámci jednotného trhu za predpokladu, že boli v súlade s právnymi predpismi uvedené na trh v inom členskom štáte.

Podľa nových pravidiel môžu podniky vyplniť dobrovoľné „vyhlásenie o vzájomnom uznávaní“ s cieľom ukázať príslušným vnútroštátnym orgánom, že ich výrobky sú v súlade s právnymi predpismi uvedené na trh v inom členskom štáte.

 

img

 

Informácie online

"Ak je ich výrobkom uvedenie na trh odmietnuté alebo obmedzené, môžu sa voči takýmto rozhodnutiam odvolať prostredníctvom postupu, ktorý ponúka sieť Európskej komisie na riešenie problémov SOLVIT," dopĺňa komisia.

 

Informácie o vnútroštátnych technických predpisoch, ktoré sú dostupné online, budú poskytovať aj posilnené kontaktné miesta pre výrobky zriadené v každom členskom štáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies