Firmu Star EU, ktorá má 100% úspešnosť v získavaní eurofondov, už rieši aj polícia

NETKY.SK • 28 August 2014, 13:00 • 2 min
Firmu Star EU, ktorá má 100% úspešnosť v získavaní eurofondov, už rieši aj polícia

BRATISLAVA - Kauzou 70 víťazstiev firmy Star EU v 70 tendroch sa okrem Európskej komisie začala zaoberať Národná protikorupčná jednotka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

slovakia

left justify in out

Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme. Star EU zažila podľa novín svoje hviezdne chvíle v tendroch po tom, čo túto firmu starostom na východnom Slovensku v marci 2008 odporučil generálny manažér Smeru Ján Richter.

 

Vyšetrovatelia začali prípad preverovať, keď na podozrenia upozornili Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika a Sme. To, že sa prípadom zaoberá protikorupčná jednotka, potvrdil denníku hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Podnet na trestné stíhanie Generálnej prokuratúre SR v stredu podal predseda OKS Ondrej Dostál. Ten píše o podozrení z machinácie pri obstarávaní, zo subvenčného podvodu a z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Autorom štúdie o Star EU je podpredseda OKS Ivan Kuhn. Denník Sme dodáva, že OKS spolu s Novou podávajú aj podnet na Najvyšší kontrolný úrad a Úrad pre verejné obstarávanie, aby preverili všetkých 70 projektov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies