Firmu OKD by mala kúpiť česká štátna spoločnosť Prisko

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:40 • 2 min
Firmu OKD by mala kúpiť česká štátna spoločnosť Prisko

PRAHA - České ministerstvá financií a priemyslu sa dohodli na spoločnom návrhu riešenia situácie v čiernouhoľnej firme OKD. Za štát by ponuku na kúpu OKD mala podať spoločnosť Prisko. Na tlačovej konferencii to dnes oznámil nový minister priemyslu a obchodu Jiří Havlíček.

slovakia

left justify in out

"Kompromis spočíva v tom, že za štát by ponuku malo skutočne podať Prisko, pre nás však bolo dôležité, aby v konečnom riešení bola jednoznačná úloha podniku Diamo," uviedol Havlíček s tým, že Diamo má najväčšie skúsenosti s útlmom baníctva v Českej republike.

 

V prípade, že takzvané Nové OKD, ktoré by malo vzniknúť, bude utlmovať jednotlivé šachty a nebude mať dostatok zdrojov, prevezme ho Diamo a útlm bude realizovať tento štátny podnik. To je podľa Havlíčka kompromis, na ktorom sa dohodol s ministrom financií Andrejom Babišom.

 

Havlíčkov predchodca Jan Mládek trval na tom, že OKD prevezme Diamo, čo je spoločnosť, ktorú vlastní ministerstvo priemyslu a obchodu. Naopak, Prisko spadá pod ministerstvo financií. Definitívne prevzatie OKD, ktoré je momentálne v insolvencii, bude Havlíček s Babišom riešiť na vláde. Tá bude rokovať v stredu (5. 4.) večer.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona