Firme Gestamp odklepli štátnu pomoc vo výške 9 miliónov eur

NETKY.SK • 21 September 2016, 13:29 • 2 min
Firme Gestamp odklepli štátnu pomoc vo výške 9 miliónov eur

BRATISLAVA - Vládny kabinet na svojom stredajšom rokovaní schválil pre španielsku spoločnosť Gestamp investičnú pomoc vo výške 9 mil. eur. Stimuly dostane investor vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok.

slovakia

left justify in out

Požadovaná investičná pomoc na jedno novovytvorené pracovné miesto tak vyjde na vyše 39 tisíc eur. Za poskytnutie investičnej pomoci vybuduje spoločnosť Gestamp v Lužiankach v nitrianskom okrese závod za 100 mil. eur.

 

Nový závod bude slúžiť na produkciu lisovaných oceľových a hliníkových dielov pre osobné vozidlá. Vďaka tejto investícii vznikne 229 nových pracovných miest. S výstavbou závodu chce spoločnosť Gestamp začať už v tomto roku. Začiatok výroby je naplánovaný na rok 2018. Plná kapacita výroby by mala byť dosiahnutá o štyri roky neskôr.

 

Ročne chce firma v novom závode vyrobiť takmer šesť miliónov kusov lisovaných dielov. Celá plánovaná produkcia bude následne predávaná slovenským výrobcom osobných automobilov. Plánovaná priemerná výška mzdy pre zamestnanca pred zdanením, vrátane odvodov zamestnávateľa je 1 400 eur.

 

Skupina Gestamp bola založená v roku 1997. V súčasnosti je považovaná za lídra v navrhovaní a výrobe automobilových kovových komponentov, a jedného z najväčších svetových výrobcov v automobilovom priemysle. Celkovo zamestnáva takmer 32 tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies