Firma zodpovedná za kolaps systému daniarov krachuje!

NETKY.SK • 27 Február 2014, 09:40 • 2 min
Firma zodpovedná za kolaps systému daniarov krachuje!

BRATISLAVA - Najprv miliónové zákazky od štátu, teraz neslávny koniec. Softvérová spoločnosť Bank Pro Soft, ktorá mala mať výrazný podiel na krachu informačného systému daniarov v roku 2012, teraz krachuje sama.

slovakia

left justify in out

"Súd začína konkurzné konanie voči dlžníkovi", potvrdil pre denník Hospodárske Noviny bratislavský okresný súd. Nefunkčný informačný systém pred dvoma rokmi zablokoval vyplácanie preplatkov dane a stovky firiem tak mali problémy. Za kolapsom stála aj spoločnosť Bank Pro Soft, ktorá systém vyvíjala v spolupráci s IBM. Práve táto kauza má značný podiel na tom, že firma dnes končí."Bank Pro Soft nebola schopná ďalej existovať, pretože štát sa rozhodol, že za systémy nezaplatí", vysvetľuje Igor Hornák, konateľ spoločnosti Factory 4 Solutions, ktorá firme dodávala služby.

 

Vedenie Bank Pro Soft dôvod konca nechcelo komentovať. Neuviedlo ani výšku dlhov. Kvôli kolapsu systému daniarov bol politický problém aj vtedajší minister financií Ivan Mikloš, opozičný Smer-SD žiadal jeho odstúpenie z funkcie. Téme sa venuje denník na prvej a siedmej strane v článku s názvom "Zablokovali štát. Teraz končia sami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies