Firma z Galanty chce topoľčiansku nemocnicu do nájmu, inak hrozí súdom

NETKY.SK • 12 December 2014, 14:53 • 2 min
Firma z Galanty chce topoľčiansku nemocnicu do nájmu, inak hrozí súdom

NITRA - Dlhodobo plánovaná rekonštrukcia operačných sál v topoľčianskej nemocnici je ohrozená. Dôvodom je začatá exekúcia na majetok nemocnice, ktorá patrí Nitrianskemu samosprávnemu kraju (NSK).

slovakia

left justify in out

NSK prehral súdny spor s neziskovou organizáciou Nemocnica Topoľčany, ktorá topoľčiansku nemocnicu prevádzkovala od roku 2005, avšak kraj nájomnú zmluvu v roku 2009 vypovedal. Krajský súd v Nitre však určil neplatnosť výpovede a jeho rozsudok ešte v roku 2012 potvrdil aj Najvyšší súd SR. Nezisková organizácia Nemocnica Topoľčany je v súčasnosti v konkurze. Správca úpadcu sa teraz cez exekúciu domáha odovzdania majetku nemocnice v zmysle pôvodnej nájomnej zmluvy. Poslanci NSK preto budú na svojom rokovaní v pondelok 15. decembra rokovať o ďalšom postupe kraja. Ako sa uvádza v materiáli pripravenom na zasadnutie, v súvislosti s hrozbou exekúcie by mali poslanci prijať uznesenie o pozastavení investícií do modernizácie operačných sál i do nákupu potrebných technológií.
     

Ďalší osud topoľčianskej nemocnice, ktorú v súčasnosti spravuje krajská nezisková organizácia Nemocnice s poliklinikami bude závisieť od ďalších rokovaní a dohôd NSK s medisimo, s.r.o., Galanta. Tá v rámci konkurzného konania odkúpila organizáciu Nemocnica Topoľčany od správcu úpadcu. Firma medisimo teraz oslovila NSK s návrhom na mimosúdne riešenie sporu. 
     

"Konateľ spoločnosti navrhuje uzatvorenie dohody o urovnaní. Predbežný návrh dohody by spočíval v tom, že NSK ako prenajímateľ uzatvorí k predmetu nájmu nájomnú zmluvu s medisimo, s.r.o., ako nájomcom a to na obdobie aspoň desať rokov. Spoločnosť je ako veriteľ ochotná rokovať o odpustení podstatnej časti pohľadávky úpadcu, ktorý si nárokuje na náhradu škody a ušlého zisku voči NSK z dôvodu neplatnej výpovede z nájmu. Sporové konania sa ukončia stiahnutím žalôb alebo súdnym zmierom," uvádza v materiáli pripravenom na rokovanie krajského zastupiteľstva riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona