Firma Yahoo zrušila plán predať podiel vo firme Alibaba Group

NETKY.SK • 9 December 2015, 16:56 • 2 min
Firma Yahoo zrušila plán predať podiel vo firme Alibaba Group

SAN FRANCISCO - Americká internetová spoločnosť Yahoo Inc zrušila plán predaja svojho podielu v čínskej firme Alibaba Group Holding Ltd, ktorá je gigantom v oblasti elektronického obchodu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú obavy zo zdanenia tejto transakcie. Yahoo v stredu informovala, že namiesto toho vytvorí samostatnú spoločnosť, ktorá bude vlastniť jej ostatný majetok. Do novej firmy bude patriť internetové podnikanie Yahoo a jeho 35-percentný podiel v Yahoo Japan, čo investorom poskytne jasnejší obraz hlavnej činnosti firmy.

 

Yahoo, ktorého trhová kapitalizácia je zhruba 35 mld. USD, vďačí za takmer celú svoju hodnotu 15-percentnému podielu v čínskej firme Alibaba a podielu v Yahoo Japan. Spoločnosti Yahoo sa nedarí rásť v podnikaní v oblasti internetu, ktoré zahŕňa predaj reklamy na jej spravodajských a športových stránkach a služby elektronickej pošty.

 

Plán Yahoo na predaj podielu vo firme Alibaba narazil na prekážku v septembri, kedy americký daňový úrad odmietol žiadosť o súkromnú informáciu, či transakcia sa bude zdaňovať. Ak by úrad rozhodol, že predaj je zdaniteľný, akcionári Yahoo by museli na daniach zaplatiť miliardy. Hodnota akcií spoločnosti Yahoo v stredu pred otvorením riadneho obchodovania na americkej burze vzrástla o 1,9 % na 35,51 USD za kus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies