Firma vytvorila sex robota, ktorý umožňuje znásilnenie

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 11:25 • 2 min
Firma vytvorila sex robota, ktorý umožňuje znásilnenie

Spoločnosť zaoberajúca sa výrobou sex robotov uviedla na trh bábiku, ktorú je možné znásilniť.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti sa na trhu začína objavovať nová kategória robotického priemyslu. Firmy sa sústreďujú na výrobu sex robotov – inteligentných bábik s vernou podobou človeka, ktoré dokážu reagovať na rôzne podnety.

 

Spoločnosť TrueCompanion nedávno do svojej ponuky pridala produkt s názvom Roxxxy, ktorý je prvý svojho druhu s naprogramovanými vlastnosťami ako zdržanlivosť a hanblivosť. Robota v tomto móde nazvali Frigid Farrah. Toto nastavenie prakticky umožňuje simulovať znásilnenie, pretože bábika kladie verbálny aj fyzický odpor.

 

Tu sa otvára priestor na polemiku ohľadom etiky. Odborníci varujú, že takýmto spôsobom by mohlo dôjsť k vytvoreniu akceptácie násilného správania voči ženám v rámci spoločnosti. Muži začnú nadobúdať pocit, že môžu so ženami zaobchádzať ako s robotickými bábikami. „Firmy efektívne reprodukujú skutočné ženy so všetkým, čo k nim patrí, okrem ich vlastnej autonómie,“ hovorí zakladateľka projektu Everyday Sexism, Laura Batesová.

 

Firma TrueCompanion však argumentuje tým, že cieľom zavedenia tejto funkcie sexuálnemu robotovi nie je podporovať znásilnenia, ale ponúknuť majiteľovi spätnú väzbu, ak pri akte postupuje príliš rýchlo. Podľa nich tak bábika umožňuje lepšie pochopenie intimity v partnerstve.

 

Napriek ich vyjadreniu otázka morálky ostáva a zoberajú sa ňou mnohí odborníci. Väčšina z nich sa však zhoduje na tom, že Frigid Farrah by mohla prispieť k marginalizácii znásilnenia a deviantov bude podporovať v ich činoch.

 

 

Can you tell I'm a doll?

Príspevok, ktorý zdieľa RealDoll (@abyssrealdoll),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies