Firma v Chicagu zamestnancom obmedzila čas na záchode, ohrozuje ich zdravie

NETKY.SK • 21 August 2015, 16:14 • 2 min
Firma v Chicagu zamestnancom obmedzila čas na záchode, ohrozuje ich zdravie

CHICAGO - Nemenovaná spoločnosť so sídlom v Chicagu je pod paľbou kritiky, odkedy zamestnancom počas pracovnej doby zaviedla obmedzenia pre používanie toalety. V priestoroch záchodov môžu tráviť maximálne šesť minút každý deň, informovala stránka cbsnews.com.

slovakia

left justify in out

V reakcii na sťažnosti podané členmi odborov, spoločnosti uviedol, že zamestnanci trávili na toalete príliš veľa času, čo znižovalo ich produktivitu. Pre nápravu tohto problému, dala spoločnosť na toalety nainštalovať zariadenia na vstupové karty. Systém sleduje, koľko vody pretečie z kohútiku a koľko času strávi každý zamestnanec v daných priestoroch. Vedenie vytvorilo aj motivačný program, v ktorom odmeňuje zamestnancov, ktorí počas pracovnej doby toaletu vôbec nepoužijú.

Zdravotníci tvrdia, že táto politika môže poškodiť zdravie pracovníkov. Priemerný človek močí aspoň osem krát za deň a zadržiavanie moču prináša nebezpečenstvá. Odborný asistent urológa na NYU Langone Medical Center Dr. Benjamin Brucker povedal, že politika spoločnosti je pomerne nereálna. Medicínske štúdie uvádzajú, že 50 percent Američanov vo veku nad 65 rokov má problémy s močovou alebo fekálnou inkontinenciou. Okrem toho, približne 33 miliónom Američanov je diagnostikované hyperaktívne močenie, pri ktorom človek cíti naliehavú potrebu.

K nadpriemernému používaniu toaletných priestorov vedie aj množstvo ďalších problémov ako poruchy zažívacieho traktu (napríklad Crohnova choroba), zápalové črevné ochorenia, ulcerózna kolitída, stresová inkontinencia, urgentná inkontinencia a syndróm bolestivého močového mechúra. Brucker dodal, že pacienti, ktorí majú zvýšené riziko obličkových kameňov sú obvykle poučení, aby vypili tri litre vody denne, čo sa odrazí aj na frekvencií ich močenia.


Zadržiavanie moču okrem nepohodlia môže viesť k stagnácii moču, pri ktorej hrozí infekcia močových ciest, najmä v prípade žien. Močový mechúr sa tak totiž môže ľahšie stať živnou pôdou pre baktérie. Navyše ak cez deň fungujete bez močenia, znamená to, že máte s najväčšou pravdepodobnosťou nedostatok pitnej vody, čo vedie k dehydratácii, a fyzický stav bude sotva prínosný pre produktivitou práce. Močový mechúr je síce do určitej miery schopný zväčšiť kapacitu, ale to čo telo vylučuje, by malo ísť von, doplnil Brucker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies