Firma Tata Motors sa prepadla do straty, prispeli tomu aj výbuchy v Tchien-ťin

NETKY.SK • 6 November 2015, 13:12 • 2 min
Firma Tata Motors sa prepadla do straty, prispeli tomu aj výbuchy v Tchien-ťin

BOMBAJ - Indická automobilka Tata Motors oznámila za 2. kvartál finančného roka 2015/2016 stratu. Dôvodom bol jednak pokles predaja vozidiel Jaguar a Land Rover v Číne, ale najmä náklady spojené s augustovými explóziami v čínskom prístave Tchien-ťin. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Výbuchy v skladoch s nebezpečnými chemikáliami a následné požiare v čínskom prístave zničili tisícky luxusných a drahých vozidiel Jaguar a Land Rover v prístavnom sklade. Najväčšia indická automobilka tak za obdobie od júla do konca septembra 2015 vykázala čistú stratu 4,3 miliardy rupií (59,96 milióna eur), zatiaľ čo vlani v rovnakom období dosiahla čistý zisk 32,9 miliardy rupií. Dôvodom, pre ktorý sa Tata Motors prepadla do červených čísiel, je strata jej dcérskej automobilky Jaguar Land Rover vo výške 92 miliónov libier (129,10 milióna eur). Tržby Jaguar Land Rover v Číne sa v sledovanom období znížili o 32 %. Tata Motors musela do svojich účtovných kníh zarátať vysoké jednorazové náklady spojené so zničením luxusných vozidiel po sérii augustových výbuchov v čínskom prístave. Tata Motors kúpila britskú divíziu Jaguar Land Rover v roku 2008.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies