Firma Symantec objavila jeden z najzložitejších počítačových vírusov

NETKY.SK • 24 November 2014, 09:41 • 2 min
Firma Symantec objavila jeden z najzložitejších počítačových vírusov

MOUNTAIN VIEW - Spoločnosť Symantec, výrobca antivírusového programu Norton, dnes oznámila, že objavila jeden z najsofistikovanejších počítačových vírusov na svete. Informoval o tom webový portál BBC.

slovakia

left justify in out

Komplikovanosť tohto programu podľa odborníkov naznačuje, že je určený na kybernetickú špionáž. Škodlivý program - malware - Regin dokáže po nainštalovaní na počítač robiť snímky, kradnúť heslá, ale aj získavať vymazané súbory. Pravdepodobne ho vytvorila vláda niektorého štátu.

 

"Zdá sa, že to pochádza zo západnej organizácie," povedal Sian John, bezpečnostný stratég v Symantecu. Pravdepodobne ho vyvíjali niekoľko mesiacov, možno aj rokov. 

 

Autori programu vyvinuli veľké úsilie, aby zakryli svoje stopy. Podľa odborníkov najviac zasiahli počítače v Rusku a Saudskej Arábii. Program bol posledných šesť rokov využívaný na sledovanie vládnych organizácií, firiem, ale aj osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona