Firma Statoil predala časť ložísk ropy v USA

NETKY.SK • 23 December 2014, 12:53 • 2 min
Firma Statoil predala časť ložísk ropy v USA

OSLO - Nórska ropná a plynárenská spoločnosť Statoil predala časť svojho podielu v bridlicovom ropnom poli v USA spoločnosti Southwestern Energy za 394 mil. USD.

slovakia

left justify in out

Statoil to oznámil v utorok. Podobne ako konkurenčné ropné spoločnosti aj Statoil stupňuje svoje úsilie pri predaji aktív a uchovávaní finančnej hotovosti. Ropné odvetvie totiž čelí poklesu ceny čierneho zlata, ktorá od júna oslabila o zhruba polovicu.

 

Statoil informoval, že sa dohodol na redukcii svojho podielu v ložisku Southern Marcellus v USA na úroveň 23 % z doterajších 29 %. "Výťažok z tejto transakcie predstavuje približne jednu nórsku korunu (NOK) na jednu akciu Statoilu a firme pomáha udržať jej dividendy v nasledujúcom kvartáli," povedal John Olaisen, analytik ABG Sundal Collier. 

 

Spoločnosť Southwestern Energy v pondelok uzavrela aj ďalšiu akvizíciu ropných a plynárenských aktív v ložiskách Marcellus a Utica. Tieto aktíva kúpila za 4,98 mld. USD od firmy Chesapeake Energy Corp, ktorá je druhým najväčším americkým producentom zemného plynu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies