Firma Schur Flexibles Moneta chce od vlády finančný stimul na ďalších 60 zamestnancov

NETKY.SK • 9 December 2016, 17:13 • 2 min
Firma Schur Flexibles Moneta chce od vlády finančný stimul na ďalších 60 zamestnancov

TREBIŠOV - Spoločnosť Schur Flexibles Moneta v Trebišove, člen rakúskej skupiny Schur Flexibles Group, realizovala v trebišovskom závode investičný projekt za dva milióny eur. V súčasnosti zamestnáva okolo 90 ľudí. Plánuje zvýšiť počet zamestnancov až na takmer 150. V tejto súvislosti požiadala vládu o finančný stimul na vytvorenie nových pracovných miest v objeme zhruba 900 000 eur. Spoločnosť sa zaoberá potlačou supertenkých potravinárskych obalov.

slovakia

left justify in out

Firmu v piatok navštívil premiér Robert Fico, ktorý sa stretol s vedením a prezrel si výrobné prevádzky. Premiér na brífingu po skončení prehliadky závodu ocenil, že ide o výrobky s vysokou pridanou hodnotou a že aj na východe Slovenska sú zamestnávatelia, ktorí zamestnancom poskytujú výrazne vyššie mzdy ako je slovenský priemer. V súvislosti s poskytnutím stimulov uviedol, že o nich vláda rozhodne začiatkom budúceho roka. Ak spoločnosť splní podmienky, nevidí dôvod ich neposkytnúť. Ako uviedol minister hospodárstva Peter Žiga, vláda môže spoločnosti poskytnúť 15 000 eur na jedno pracovné miesto, ktorých by malo vzniknúť zhruba 60.


Generálny riaditeľ spoločnosti Schur Flexibles Moneta Mario Freissl uviedol, že modernizáciou závodu sa dostali medzu popredných výrobcov a dodávateľov produktov medzinárodným odberateľom. Zároveň dodal, že až 90 percent svojej produkcie exportujú do rôznych krajín sveta. Podľa jeho slov plánujú v budúcom roku investovať ďalších 1,7 milióna eur do nového zariadenia, čo umožní rozšíriť portfólio produkcie a zároveň aj ekologickejšiu výrobu. Spoločnosť plánuje v spolupráci s miestnou strednou odbornou školou sv. Jozafata vytvoriť nový študijný program zameraný na polygrafiu a tlačiarenské technológie, ktorého študenti by mohli chodiť do závodu na prax a nájsť si tu aj zamestnanie.


Freissl zdôraznil, že investície skupiny Schur Flexibles Group do závodu v Trebišove sú jasným signálom ďalšieho posilnenia tejto lokality ako hlavnej a dôležitej súčasti celej skupiny a jej výrobného portfólia, ale aj ako centra excelentnosti pre aplikáciu tenkovrstvovej technológie a jej aplikácií. „Spoločnosť Schur Flexibles Moneta ponúka svojim zákazníkom mimoriadne tenkovrstvové baliace materiály, ktoré prinášajú mnoho výhod pre výrobcov potravín a koncových užívateľov. Super tenké materiály zvyšujú efektivitu výrobných nákladov potravinárov a sú aj ohľaduplnejšie k životnému prostrediu,“ povedal Freissl.


Skupina Schur Flexibles Group so sídlom v Badene pri Viedni má približne 1 300 zamestnancov a zahŕňa 12 spoločností s 11 výrobnými závodmi v Nemecku, Dánsku, Holandsku, Poľsku, na Slovensku a v Grécku. Špecializuje sa na inovatívne vysokokvalitné riešenia obalových materiálov. Skupina bola založená v roku 2012 a v roku 2015 zaznamenala obrat 370 miliónov eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona