Firma Scania vlani s rekordnými čistými tržbami 92 mld. SEK

NETKY.SK • 2 Február 2015, 14:40 • 2 min
Firma Scania vlani s rekordnými čistými tržbami 92 mld. SEK

BRATISLAVA - Švédsky výrobca a dodávateľ nákladných vozidiel, autobusov, či priemyselných motorov, spoločnosť Scania, vlani zaznamenal nárast čistých tržieb o šesť percent na rekordných 92,05 miliardy švédskych korún (SEK).

slovakia

left justify in out

Ako informovala v pondelok firma, prevádzkový zisk vzrástol o tri percentá na 8,721 milióna SEK. "Rekordný objem servisných služieb, rekordný zisk v oblasti finančných služieb a pozitívne účinky výmenných kurzov boli čiastočne kompenzované slabším trhovým mixom," zhodnotil výsledky prezident a generálny riaditeľ Scania Martin Lundstedt.

 

Podľa vyjadrenia spoločnosti oživenie trhov v Európe spôsobilo vo štvrtom kvartáli minulého roka nárast celkového počtu objednávok na nákladné vozidlá. Na druhej strane objednávky v Latinskej Amerike klesli. "Negatívne dopady mali predovšetkým nízka ekonomická aktivita a neistota ohľadom dotovaného programu financovania v Brazílii. V Ázii sa počet objednávok v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom znížil, prevažne kvôli situácii na Blízkom východe," vysvetlil Lundstedt. Zároveň dodal, že v Rusku objednávky rástli, no prognózy pre tento región sú neisté. V segmente služieb zvýšil vlani výrobca vozidiel príjmy o osem percent na 18,8 mld. SEK a prevádzkový zisk finančných služieb prekročil jednu miliardu SEK. 

 

Švédska spoločnosť Scania je výrobca a dodávateľ ťažkých nákladných vozidiel, autobusov, priemyselných a lodných motorov. Poskytuje tiež servisné služby. Na Slovensku značku zastupuje spoločnosť Scania Slovakia, s. r. o., ktorá má v súčasnosti dve vlastné dílerské strediská Bratislava - Senec a Ličartovce. Sieť Scania dopĺňajú obchodno-servisné strediská v Nových Zámkoch, Žiline, Zvolene a Poprade. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies