Firma Salesforce Ventures chce investovať milióny aj do slovenských startupov

NETKY.SK • 14 Október 2015, 15:45 • 2 min
Firma Salesforce Ventures chce investovať milióny aj do slovenských startupov

BRATISLAVA - Slovenské startupy budú môcť získať financie na investovanie do svojho podnikania aj od spoločnosti Salesforce Ventures pôsobiacej v oblasti riadenia vzťahov so zákazníkmi (CRM). Firma sídliaca v americkom Silicon Valley prišla hľadať začínajúce talenty na tohtotýždňovú konferenciu TechMatch Slovakia 2015 v Bratislave. Jej organizátor Slovak Business Agency (SBA) je kritizovaná za príliš vysoké náklady na jej usporiadanie.

slovakia

left justify in out

Firma plánuje investovať na budúci rok v Európe 100 miliónov USD (87,6 milióna EUR). Jeden startup podporí sumou 1 až 5 miliónov USD. Ako dnes pre TASR uviedol viceprezident jej materskej spoločnosti Salesforce Innovation Neil Sands, peniaze najmä v oblasti technológií pre dátové centrá budú môcť okrem francúzskych, nemeckých či britských firiem dostať aj slovenské startupy. Začínajúce firmy zo Slovenska tak podľa neho získajú prístup k stovkám miliónov zákazníkov Salesforce. „Keď Salesforce Ventures investuje do firmy na Slovensku, bude mať prístup k partnerským ekosystémom, k hlavným globálnym partnerom, ale aj ku všetkým našim zákazníkom. Zároveň budeme radiť firmám a pomáhať im rozvíjať ich produkt,“ priblížil Sands.

 

Konferencia podľa neho otvára komunikáciu medzi jeho spoločnosťou a slovenskými startupmi. „Veľmi nás zaujali firmy, ktoré tu dnes sú, preto sme na túto konferenciu poslali dvoch našich manažérov. Nie je to malá investícia a hovoríme o desiatkach spoločností, o ktoré máme záujem. Na Slovensku sú obrovské talenty, ktoré odchádzajú do Európy a USA. Myslím, že je potrebné udržať tieto talenty na Slovensku,“ zdôraznil Sands. Salesforce Ventures od roku 2009 finančne podporila viac ako 150 startupov sumou 500 miliónov USD. Keďže len 17 z nich pochádzalo z Európy, firma chce podľa Sandsa pripravovanou investíciou výrazne zmeniť tento pomer.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies