Firma s ubytovňami hanobila migrantov, príde o zmluvu

NETKY.SK • 16 August 2016, 15:33 • 2 min
Firma s ubytovňami hanobila migrantov, príde o zmluvu

BERLÍN - Úrady v hlavnom meste Nemecka vyhlásili, že si neprajú, aby súkromná spoločnosť PeWoBe ďalej prevádzkovala ubytovne pre migrantov v Berlíne. Vedenie metropoly prikročilo k tomuto kroku po tom, ako sa nemecké médiá dostali k firemným e-mailom PeWoBe hanobiacim migrantov, informovala dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Právnik dotknutej spoločnosti však argumentuje tým, že daná elektronická komunikácia je vytrhnutá z kontextu a nebola myslená vážne. Niekoľkí manažéri firmy v e-mailoch žartovali o tom, ako investovať darovaný príspevok 5000 eur. Jeden napríklad navrhol "detskú gilotínu" a "veľké krematórium". PeWoBe prevádzkuje v Berlíne deväť takýchto ubytovní a stravovanie pre približne 3100 migrantov.

 

Podľa berlínskeho splnomocnenca pre sociálne záležitosti táto "neospravedlniteľná" e-mailová komunikácia medzi manažérmi firmy znamená, že "ďalšia spolupráca s PeWoBe už nie je možná". Nemecké médiá tvrdia, že dotknutá spoločnosť sa voči rozhodnutiu odvolá. Firma má stále s mestom podpísanú zmluvu.

 

Nemecko vlani zaznamenalo bezprecedentný nával migrantov, čo tamojšie mestá vystavilo veľkému tlaku ohľadom zabezpečenia dodatočného ubytovania. Do krajiny prišlo približne 1,1 milióna imigrantov, z ktorých mnohí utekajú pred vojnovými konfliktami v Afganistane, Iraku a Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona