Firma Royal Dutch Shell varuje, že odchod Británie z EÚ ju poškodí

NETKY.SK • 17 Január 2016, 15:01 • 2 min
Firma Royal Dutch Shell varuje, že odchod Británie z EÚ ju poškodí

LONDÝN - Prípadný odchod Británie z Európskej únie sa negatívne odrazí na britsko-holandskom ropnom koncerne Royal Dutch Shell.

slovakia

left justify in out

Povedal to v rozhovore pre nedeľník The Sunday Times výkonný riaditeľ spoločnosti Ben van Beurden. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Britský premiér David Cameron sa snaží o reformu Európskej únie s cieľom dosiahnuť voľnejšiu úniu. Medzičasom, aj v dôsledku súčasnej migračnej krízy, rastie počet Britov, ktorí sú za odchod krajiny z EÚ.

 

Toho sa obávajú viaceré veľké firmy, najmä tie, ktoré majú aktivity v Británii aj v kontinentálnej Európe. Medzi nimi aj Royal Dutch Shell, ktorá momentálne čaká, či akcionári odsúhlasia jej ponuku na prevzatie britskej plynárenskej spoločnosti BG.

 

Ako povedal Ben van Beurden, Royal Dutch Shell je firma so silným previazaním tak s britským, ako aj s trhom kontinentálnej Európy. "Ak by došlo k Brexitu, dôjde k výraznému oddeleniu týchto trhov, čo naruší voľný pohyb zamestnancov a obchod - to by nás poškodilo," povedal šéf spoločnosti.

 

Za zotrvanie Británie v EÚ sa vyjadrilo viacero veľkých spoločností, ktoré vo veľkom využívajú jednotný trh. Na druhej strane, niektoré menšie podniky kritizujú Európsku úniu za mnohé regulačné opatrenia, ktoré obmedzujú ich možnosti rastu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies