Firma Quatro Group chce vybudovať pri Dunajskej Strede elektráreň za 21,7 mil. eur

NETKY.SK • 13 August 2014, 13:57 • 2 min
Firma Quatro Group chce vybudovať pri Dunajskej Strede elektráreň za 21,7 mil. eur

BRATISLAVA - Firma Quatro Group, s.r.o., plánuje v katastri obce Kostolné Kračany v okrese Dunajská Streda vybudovať elektráreň na kombinovanú výrobu elektriny a tepla s výkonom 19,024 MWe, v predpokladanej hodnote 21,7 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).
     

"Účelom zámeru je vybudovanie elektrárne na báze kogeneračných jednotiek (KGJ) na palivo zemný plyn a jednotiek pracujúcich na princípe organického Rankinovho cyklu, ktoré využívajú teplo vyrobené z KGJ s následným odvedením tepla do chladiacich nádrží vybudovaných v rámci elektrárne, respektíve pre dodávku tepla do prevádzok priemyselného parku a do mesta Dunajská Streda," spresnil ďalej investor v zámere.
     

S výstavbou elektrárne sa podľa investičného zámeru má začať ešte v tomto roku, s prevádzkou elektrárne sa počíta od roku 2015.
     

Quatro Group, s.r.o., Šamorín vznikla v novembri 2006. Predmetom jej činnosti je okrem iného uskutočňovanie stavieb a ich zmien, ako aj obstarávateľská činnosť v investičnej výstavbe v rozsahu voľnej živnosti. Eviduje základné imanie vo výške 75.000 eur. Spoločníkmi sú tri fyzické osoby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona