Firma PRP žiada na rozšírenie závodu investičnú pomoc 1,51 mil. eur

NETKY.SK • 28 Október 2015, 12:07 • 2 min
Firma PRP žiada na rozšírenie závodu investičnú pomoc 1,51 mil. eur

BRATISLAVA - Firma PRP, s. r. o., žiada o poskytnutie investičnej pomoci vo výške 1,51 milióna eur. Cieľom jej investičného zámeru je rozšírenie závodu na výrobu stavebného reziva nákupom moderných technológií a vytvorením nových pracovných miest v lokalite Tomášovce v okrese Lučenec. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý dnes schválila na svojej schôdzi vláda.

slovakia

left justify in out

"Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi vo výške 4,24 milióna eur sa má realizovať v rokoch 2015 a 2016. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca tohto roka vytvorí 50 nových pracovných miest," spresnilo ministerstvo hospodárstva.

 

Na realizáciu investičného zámeru spoločnosť PRP požaduje investičnú pomoc vo výške 636.504 eur vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok, ďalej vo forme príspevku na vytvorenie nových pracovných miest vo výške 300.000 eur, ako aj vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 574.120 eur.

 

Klub 500, združenie slovenských vlastníkov a spoluvlastníkov spoločností zamestnávajúcich viac ako 500 zamestnancov, zásadne nesúhlasí s poskytnutím pomoci pre firmu PRP. "Klub 500 považuje zverejnený investičný zámer za typ projektu, ktorý je nevhodný pre poskytnutie štátnej pomoci. Je však typom projektu vhodným uchádzať sa o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci európskych štrukturálnych a investičných fondov v rámci férovej súťaže projektov," zdôvodnil Klub 500 v zásadnej pripomienke počas pripomienkového konania.

 

Sektor spracovania dreva je z pohľadu Klubu 500 sektorom s mimoriadne silnou konkurenciou a poskytnutie investičnej pomoci v predmete činnosti PRP by tento sektor konkurenčne veľmi vážne poškodilo.

 

So schválením pomoci pre PRP nesúhlasí ani Zväz spracovateľov dreva (ZSD) SR. "V utorok (27. 10.) sme listom oslovili niekoľkých členov vlády SR v súvislosti s podozrením, že žiadosť o poskytnutie investičnej pomoci pre spoločnosť PRP, s. r. o, Tomášovce porušuje zásady prideľovania štátnej pomoci," zdôraznil okrem iného generálny sekretár Zväzu spracovateľov dreva SR Peter Zemaník. ZSD SR opakovane uvádza, že schválenie investičnej pomoci bude mať negatívne dosahy na ostatné existujúce piliarske prevádzky.

 

Firma PRP, s. r. o., Tomášovce vznikla zápisom do Obchodného registra SR v decembri 1994. Predmetom činnosti firmy je najmä piliarska výroba a impregnácia dreva, výroba dýh, preglejkových výrobkov a aglomerovaných drevárskych výrobkov, ako aj výroba drevených obalov a iných výrobkov z dreva. V súčasnom období smeruje 99 % produkcie firmy na export, väčšinou do štátov EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies