Firma Pfizer kupuje Anacor Pharmaceuticals

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 08:32 • 2 min
Firma Pfizer kupuje Anacor Pharmaceuticals

NEW YORK - Spoločnosť Pfizer kupuje Anacor Pharmaceuticals za 5,2 mld. USD. Transakcia znamená, že do portfólia spoločnosti pribudnú prípravky na kožné problémy.

slovakia

left justify in out

Tento krok prichádza iba mesiac po tom, čo spoločnosť Pfizer ukončila pokusy o fúziu so spoločnosťou Allergan. Akcie spoločnosti Anacor v pondelok vzrástli o 56 % na 99,94 USD za akciu a ich hodnota sa tak dostala nad ponúkaných 99,25 USD za akciu.

 

Dohoda poukazuje na zmenu stratégie firmy Pfizer v oblasti fúzií a akvizícií. Za pokusom o spojenie so spoločnosťou Allergan, ktorá má sídlo v Dubline, stála snaha o zníženie daňovej povinnosti. Cieľom odkúpenia spoločnosti Anacor je doplnenie portfólia produktov.

 

Odkúpenie spoločnosti Anacor znamená, že Pfizer získa prístup ku gélu crisaborole, ktorý je určený na liečbu miernych až stredne silných ekzémov. Spoločnosť Pfizer je presvedčená, že tržby z predaja tohto prípravku by mohli dosiahnuť, prípadne presiahnuť, 2 mld. USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies