Firma Nike predstavila nový dres Brazílie, Scolarimu chýba šiesta hviezda

NETKY.SK • 25 November 2013, 11:57 • 2 min
Firma Nike predstavila nový dres Brazílie, Scolarimu chýba šiesta hviezda

RIO DE JANEIRO - Spoločnosť Nike v nedeľu predstavila jeden zo svojich top produktov - dres Brazílie, v ktorom sa päťnásobní majstri sveta predstavia na budúcoročnom domácom šampionáte.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar VfL Wolfsburg Luiz Gustavo pózoval v populárnom kanárikovo žltom drese na slávnej pláži Copacabana a kouč Luiz Felipe Scolari varoval súperov, že jediným cieľom Brazílie je vybojovať si na svojej pôde rekordný šiesty titul. "Dres vyzerá skvele, chýba na ňom už iba šiesta hviezdička," zdôraznil Scolari. "Našim cieľom je mať ju tam po majstrovstvách sveta."

Zo všetkých reprezentačných dresov firmy Nike je ten brazílsky najpredávanejším na svete, informoval viceprezident pre komunikáciu americkej spoločnosti Charlie Brooks. Podľa neho bude Brazília do roku 2017 pre Nike tretím najväčším trhom po USA a Číne.

Nike už dlhé roky bojuje o post jednotky na trhu športového oblečenia a športových potrieb s nemeckou firmou Adidas, ktorá nedávno predĺžila sponzorský kontrakt s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) až do roku 2030. Vo "vojne o dresy" už Nike oslavuje čiastkový úspech, keď oblečie 10 účastníkov záverečného turnaja MS 2014. Adidas i Puma majú pod zmluvou zhodne osem reprezentačných tímov, ktoré sa prebojovali na šampionát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona