Firma Nestlé zničí po afére s olovom Maggi rezance za 44,3 milióna eur

NETKY.SK • 16 Jún 2015, 16:49 • 2 min
Firma Nestlé zničí po afére s olovom Maggi rezance za 44,3 milióna eur

NAÍ DILLÍ - Spoločnosť Nestlé India oznámila, že zničí instantné rezance v hodnote 3,2 miliardy rupií (44,3 milióna eur). Indický orgán pre potravinovú bezpečnosť zakázal ich predaj pre nebezpečne vysoký obsah olova, ktorý výrobca popiera, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Testy týchto rezancov začiatkom júna na rozličných miestach v Indii ukázali, že instantné Maggi rezance vyrobené spoločnosťou Nestlé India majú oveľa vyšší obsah olova, ako povoľuje zákon. Testy tiež zistili prítomnosť glutamanu sodného, chemického posilňovača chuti, ktorý spoločnosť na zozname prísad vôbec neuviedla.
     

Spoločnosť Nestlé trvá na tom, že podľa jej vlastných testov sú rezance bezpečné, a proti zákazu ich predaja sa odvolala na súde v Bombaji. Hovorca potravinárskeho gigantu tiež tvrdí, že do rezancov predávaných v Indii nebol pridaný žiaden glutaman sodný. V produkte sa údajne objavil len pre prirodzený obsah tejto látky v ostatných zložkách rezancov.
     

Vo vyhlásení spoločnosť informovala, že v súčasnosti tieto rezance sťahuje z obchodov a distribučných centier a likviduje ich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona