Firma Nestlé sťahuje z predaja rezance, ktoré údajne obsahovali olovo

NETKY.SK • 5 Jún 2015, 09:45 • 2 min
Firma Nestlé sťahuje z predaja rezance, ktoré údajne obsahovali olovo

NAÍ DILLÍ - Potravinársky gigant Nestlé dnes oznámil, že stiahne instantné rezance značky Maggi z pultov indických obchodov. Stalo sa tak po tom, ako indické úrady údajne zistili vo výrobku nadmerný obsah olova, čo však Nestlé popiera.

slovakia

left justify in out

"Nepodložené obavy z výrobku viedli k zmätočnému spotrebiteľskému prostrediu," uviedla spoločnosť Nestlé India v tlačovej správe, ktorú citovala agentúra DPA. "Rozhodli sme sa stiahnuť tento produkt z regálov, napriek tomu, že je bezpečný," uvádza sa v stanovisku spoločnosti.

 

Obchody a trhy v Indii začali sťahovať balenia týchto rezancov tento týždeň po tom, čo testy indických úradov údajne dokázali, že produkt obsahoval veľké množstvo olova a glutamanu sodného, používaného ako zvýrazňovač chuti.

Podľa agentúry Reuters už rezance Maggi zakázalo najmenej šesť indických štátov, viacero veľkých predajcov a dokonca aj indická armáda. Aféra okolo rezancov, ktoré sú v Indii vyhľadávanou pochúťkou, trvá už viac ako dva týždne.

 

Firma Nestlé však naďalej trvá na tom, že podľa jej vlastných testov bol obsah olova zistený v rezancoch v rámci povolených bezpečnostných limitov.

 

Hovorca potravinárskeho gigantu Nestlé tiež tvrdí, že do rezancov predávaných v Indii nebol pridaný žiaden glutaman sodný. V produkte sa údajne objavil len kvôli prirodzenému obsahu tejto látky v ostatných zložkách rezancov.

 

"Sľubujeme, že dôveryhodné Maggi rezance budú späť na trhu hneď, ako bude objasnená súčasná situácia," dodal výrobca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies