Firma nemala ani jeden pravý doklad za nákup nafty

NETKY.SK • 22 Október 2015, 18:25 • 2 min
Firma nemala ani jeden pravý doklad za nákup nafty

BRATISLAVA/ ŽILINA - Spoločnosti zo žilinského regiónu nenašli colníci ani jeden pravý doklad za nákup nafty.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková, firma počas dvoch rokov odobrala 120 704 litrov tejto suroviny a na základe falošných bločkov zaplatila 167 864 eur. Podľa zistení colníkov firma skutočne nenakúpila ani deväť percent z uvedeného množstva.


Doklady od reálne odobratej nafty sa v účtovníctve spoločnosti podľa Chríbikovej vôbec neobjavili. "Kontrolovaná osoba sa k falošným pokladničným bločkom vyjadrila tak, že príde, natankuje a aký blok jej dajú, taký zoberie. Vraj ho ďalej nekontroluje," uviedla Chríbiková. Škodu na spotrebnej dani colníci vyčíslili na 46 640 eur. Zároveň došlo aj k únikom na DPH a dani z príjmov. Prípad ďalej riešia orgány činné v trestnom konaní.


Ako ďalej informuje hovorkyňa, colníci sa čoraz častejšie pri kontrolách účtovníctva stretávajú s obchádzaním predpisov spojených s pohonnými hmotami. Pritom najväčšie úniky vyčísľujú práve u firiem podnikajúcich v nákladnej automobilovej doprave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies