Firma Nemak Slovakia chce rozšíriť výrobu, od štátu žiada investičnú pomoc

NETKY.SK • 23 September 2015, 11:20 • 2 min
Firma Nemak Slovakia chce rozšíriť výrobu, od štátu žiada investičnú pomoc

BRATISLAVA - Spoločnosť Nemak Slovakia, s. r. o., so sídlom v Ladomerskej Vieske, okres Žiar nad Hronom, žiada od štátu investičnú pomoc 3,16 milióna eur, a to vo forme úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to z návrhu z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý dnes schválila vláda SR.

slovakia

left justify in out

"Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby o výrobu hliníkových hláv valcov pre benzínové a dieselové motory v okrese Žiar nad Hronom," spresnil rezort hospodárstva. Zámer s oprávnenými investičnými nákladmi vo výške 8,75 milióna eur sa má realizovať v rokoch 2014 až 2015, pričom v priamej súvislosti s ním sa do konca roku 2017 vytvorí 107 nových pracovných miest.

 

Dodávateľmi pre novú produkciu budú Slovalco, a. s., Žiar nad Hronom, SR, Bobrek Aluminium sp. z o. o., Bielsko-Biala, Poľsko, Final Cast, s. r. o., Žiar nad Hronom, SR, a Dalkia, a. s., Žiar nad Hronom, SR. Nemak Slovakia, s. r. o., sa zaoberá výrobou, distribúciou a exportom zlievarenských výrobkov vyrobených zo zliatin hliníka a vzorov a foriem pre zlievarenskú výrobu, tepelné spracovanie odliatkov. Skupina Nemak pôsobí na Slovensku od roku 2005, keď bol vtedajší vlastník Rautenbach AG prevzatý skupinou Teodora Nemak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies